На Трухановому острові планують облаштувати водний стадіон



Фото moemisto.ua

Київська адміністрація має намір облаштувати водний стадіон для веслувальних видів спорту у Матвіївській затоці на Трухановому острові.

Про це заявив голова Дніпровської райдержадміністрації Ярослав Горбунов, повідомляє прес-служба "УДАРу".

"Зараз на Трухановому острові представлені чотири федерації веслувальних видів спорту, які можуть спільно реалізувати цей проект і спільно експлуатувати стадіон", - сказав ударівець.  

За словами Горбунова, цей проект буде самоокупним.

"Вже проводилися попередні переговори з міжнародними федераціями, які дали Києву гарантії регулярного проведення міжнародних змагань в Матвіївській затоці. У подальшому ця структура буде обслуговуватися за рахунок проведення змагань, учасники яких платять за оренду водного стадіону. З таким стадіоном Київ може повернути собі колишню славу столиці веслувальних видів спорту ", - повідомив він.

У проекті водного стадіону – вирівнювання лівого берега Матвіївської затоки, установка сучасної електронної системи "старт-фініш", трибуни для глядачів, доріжки для пересування телекамер і модульних міні-готелів для спортсменів, тренерів та суддів.

Також планується обладнати елінги для байдарок, які братимуть участь у змаганнях.

Крім того, у Гідропарку вже наступної весни розшириться мережа прокату – сігвея, роликів та будуть обладнані велопарковки.

Також наразі обговорюється тематичне зонування території Гідропарку.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ