У Кличка запевняють, що рівень забруднення повітря у Києві вже в нормі


Ситуація з забрудненням повітря у Києві значно покращилась – місця, де зафіксовано перевищення рівня забруднюючих речовин, відсутні.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації з посиланням на Державну санітарно-епідеміологічну службу столиці.

"СЕС констатує відсутність забруднення повітря через тління торф’яників на Київщині", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що через тлінням торфовищ на Київщині у столиці підвищили контроль за ситуацією із можливим забрудненням повітря. Зокрема, провели лабораторні дослідження в близько 20 контрольних точках міста Києва.

"Результати фіксують покращення ситуації і відсутність місць, де перевищено рівень забруднення через торф’яні пожежі", - наголосили у КМДА.

У мерії додали, що міські служби допомагають локалізувати пожежу. Зокрема, Київ надав пожежникам паливо для машин, столичні рятувальники беруть участь у гасінні займання.

Водночас з профілактичною метою, у разі зміни напрямку вітру, фахівці рекомендують зачиняти вікна вдень, провітрювати приміщення у вечірній і нічний час.

Також радять обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності, використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання та частіше робити вологе прибирання.

Як відомо, удень 27 серпня у КМДА повідомляли, що трьох районах Києва через торф’яні пожежі зафіксовано перевищення норми концентрації в повітрі шкідливих речовин. 

Увечері 26 серпня столицю накрив смог у зв’язку з горінням трави і торф’яників в області.

Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської адміністрації у зв’язку зі смогом рекомендує закривати вікна у квартирах, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час, побільше пити, частіше митися та за можливості не виходити на вулицю.

Вранці 27 серпня у ДержНС повідомли, що в поймі річки Ірпінь поблизу смт Гостомель горить торф на площі 5 га. Нових осередків займання не виявлено.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ