Біля Гостомеля горить 5 га торфовищ – ДержНС


У поймі річки Ірпінь поблизу смт Гостомель горить торф на площі 5 га. Нових осередків займання не виявлено.

Про це повідомляє сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій після проведення авіаційної розвідки території Київської області.

"Нових осередків (тління торфу – ред.) не виявлено. Найближчий до Києва осередок торф’яної пожежі загальною площею 5 га знаходиться у поймі річки Ірпінь поблизу смт Гостомель, від якого 26 серпня, ймовірно, сталося розповсюдження задимленості на територію Києва", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що до гасіння цього осередку додатково залучено від ДСНС 16 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки, у тому числі пожежну насосну станцію та мотопомпи.

Всього до гасіння осередків тління торфу на території Київської області від ДСНС залучено 72 людини особового складу та 22 одиниці техніки.

"Гасіння осередків загорянь торфу здійснюється у цілодобовому режимі. Ситуація контрольована. Радіаційний фон у Києві знаходиться у межах норми", - запевнили у ДержНС.

Як відомо, увечері 26 серпня столицю накрив смог у зв’язку з горінням трави і торф’яників в області.

Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської адміністрації у зв’язку зі смогом рекомендує закривати вікна у квартирах, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час, побільше пити, частіше митися та за можливості не виходити на вулицю.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ