Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/55dea49d7dd54/
Українська правда
Київ

Смог у Києві: ДержНС проведе повітряну розвідку, а у Кличка рекомендують не гуляти

27.08.2015  08:48

Вранці 27 серпня ДержНС проведення повітряну розвідку із залученням вертольота, щоб з’ясувати остаточну причину неприємного запаху та смогу, що охопили столицю увечері 26 серпня.

Про це повідомляє сайт Держсулжби з надзвичайних ситуацій у Київській області.

Попередньо, причиною задимлення може бути тління торфовищ в районі міст Буча та Ірпінь Київської області.

"На цей час оперативною групою здійснюється об’їзд районів можливого тління торфовищ. До пошуку місць можливого тління торфовищ залучено сили і засоби ДСНС України та місцевих органів влади", - йдеться в повідоленні.

Водночас Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської адміністрації у зв’язку зі смогом рекомендують закривати вікна у квартирах, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час.

Також мешканцям радять обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання.

"Рекомендовано звести до мінімуму перебування на відкритому повітрі, особливо вранці, коли концентрація небезпечних речовин – найбільша. Не робити пробіжок та прогулянок.

Рекомендується вживати кисломолочні продукти, підсолену та лужну воду. Обмежте вживання солодкої газованої води", - наголосили у КМДА.

При посиленні запаху гарі, рекомендується надягати захисні маски, а віконні та дверні пройми завішувати вологою тканиною (простирадлами, марлею).

Особливо це стосується літніх людей, та тих, хто страждає на діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легень, алергіями.

У приміщеннях варто проводити вологе прибирання, як мінімум раз на день, а самим мешканцям декілька разів на день приймати душ, часто промивати ніс і горло морською водою, фізіологічним розчином.

"У їжі перевагу надавайте фруктам і овочам, іншим стравам, багатим на мінеральні речовини. Не приймайте алкоголь. Обмежте себе в курінні. У разі погіршення стану здоров’я, негайно звертатись до лікарських установ", - порадили у КМДА.

Як відомо, увечері 26 серпня столицю накрив смог у зв’язку з горінням трави і торф’яників в області.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.