У Києві більше 5 тисяч автобусів нелегально возять пасажирів – Ніконов



Фото mungaz.net

Більше 5 тисяч автобусів і маршруток підпільно возять пасажирів у столицю кожного дня.  

Про це в інтерв’ю ЛігаБізнесінформ заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

"Дуже багато нелегальних перевізників. Сьогодні таких "чорних перевізників" – більше 5000 автобусів і маршруток в день", - сказав чиновник.

Він пояснив, що нелегали часто їдуть перед комунальним транспортом, забирають пасажирів з грошима, а в міському транспорті залишаються лише пільговики, також багато "чорних" маршруток возить людей з області до Києва. Жодних коштів у бюджет вони не платять.

"Ми зараз боремося з ними: обновили маршрути, видали ліцензії і прибрали дубльовані маршрути на всіх напрямках. Я не проти приватних перевізників, але всі вони повинні бути в єдиній, логічній транспортній системі", - сказав Ніконов.

За його словами, така ж проблема і з таксі – держава, а не муніципалітет роздає ліцензії на таксі, не знаючи, скільки таксистів потрібно столиці. У результаті у місті працює неконтрольована кількість таксистів, які надають неякісні, чим убивають можливість розвиватися і працювати нормальним компаніям.   

"Така ж і з автовокзалами – у Мінінфраструктури зараз дуже правильний підхід, вони передають у місто управління всіма автовокзалами Києва. І у нас з’явиться можливість боротися з нелегальними перевізниками, які не платять гроші у бюджет", - сказав чиновник.

Він додав, що наразі місто провело конкурс і запроваджує обов’язкову диспетчеризацію для всіх легальних транспортних засобів,у  тому числі і приватних перевізників.

"Жодна машина не отримає ліцензію, поки на ній не буде приладу GPS і вона не буде введена в єдину базу", - запевнив Ніконов.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ