Близько 15 тисяч людей можуть так і не отримати придбаних квартир – Ніконов



Фото razvitie.kiev.ua

У Києві 260 недобудів, а близько 12-15 тисяч осіб купили квартири у будинках столиці, які не можуть бути введені в експлуатацію.

Про це в інтерв’ю ЛігаБізнесінформ заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

"На мою думку, від 12 000 до 15 000 осіб купили житло у будинках, які не можуть бути введені в експлуатацію. Таких квартир в Києві налічується близько 5000-6000. Ми намагаємось допомогти всім цим людям, можливо, якісь проекти, які добудовуються, доведеться узаконити, щоб люди не залишились на вулиці", - сказав чиновник.

Він додав, що після виборів столична влада має намір сісти за стіл переговорів з незаконними забудовниками, але лише з тими, які довго працюють на ринку і мають хорошу репутацію.

"Ми вирішили після виборів сісти за стіл переговорів з забудовниками нелегальних будинків і знайти рішення, які дозволять мінімізувати кількість постраждалих", - сказав Ніконов.

Зокрема, розглядатимуть можливість виставляти недобуди на аукціонів, а отримані кошти повертати покупцям квартир. А коли інший забудовник добудує житло, то зможе квартири продати знову.

"Це питання потребує обговорення. Покупці нинішніх недобудов можуть ніколи не повернути свої гроші. Людям треба пояснити, що у Києві 260 недобудів. Багато з них ніколи не будуть добудовані", - сказав чиновник.

Ніконов відзначив, що на сьогодні у Києві зупинені 42 незаконні будівництва.

"Усі об’єкти, які перебувають на початковій стадії, демонтуємо. Ми відкрили портал, на якому вказуємо перелік незаконних об’єктів, (monitor.mkk.kga.gov.ua). Зробили його спеціально для людей, які збираються купувати квартири в новобудовах", - сказав Ніконов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ