На ремонт Андріївської церкви витратять ще 7 мільйонів



Фото fsac.org.ua

Національний заповідник "Софія Київська" 17 серпня за результати тендеру уклав дві угоди з ТОВ "Екстер’єр-Будсервіс" на ремонт Андріївської церкви на загальну суму 6,8 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

До кінця 2015 року мають укріпити схил пагорбу Андріївської церкви, поремонтувати водовідну систему, відреставрувати центральні сходи, відновити огорожу та поставити хвіртку.

Ремонтно-реставраційні роботи фасаду церкви мають бути завершені до кінця 2016 року.

Між сторонами також укладено договір щодо гарантії на 3 роки з моменту здачі Акту виконаних робіт.

"Екстер’єр-Будсервіс", яке було засновано Петром Соляником у травні 2013 року, раніше не вигравало тендери на держзакупівлі.

Єдиним конкурентом "Екстер’єр-Будсервіс" було ТОВ "Сакра-Град" Ігоря Грабовського з пропозицією у 7,3 мільйона гривень.

"Наші гроші" відзначають, що з часу появи "Вісника держзакупівель" у 2008 році було опубліковано дані про підряди на ремонт Андріївської церкви щонайменше на 48,81 мільйона гривень. Останні роботи замовлялись у 2011 році.

Андріївська церква знаходиться на території державного заповідника "Стародавній Київ".

Гора, на якій стоїть церква, схильна до зсувів ґрунту, тому там проводяться укріплювальні роботи.

Разом з тим, у 2010 році внизу схилу по вул. Боричів тік, 9а розпочалося будівництво бізнес-центру. За інформацією ЗМІ, це будівництво загрожує подальшим руйнуваннями Андріївській церкві.

Київрада виділила цю землю під забудову у 2000 році Василю Гурєєву, який до того часу був міністром машинобудівництва, а згодом обирався народним депутатом.

За даними "Дзеркала тижня", нинішній нардеп Юрій Дерев’янко і Василь Гурєєв раніше були причетні до групи фірм ("Арт-мастер", "3-Т"), які останніми роками разом з концерном ЄДАПС контролювали роботу державних реєстрів Міністерства юстиції, у тому числі ЄДР.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ