Наприкінці серпня у Київраді обговорять новий Генплан міста



27 серпня у столиці відбудуться депутатські слухання щодо нового Генерального плану Києва. Наразі стенди з картами виставили в мерії.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

За словами секретаря Київради Олексія Резнікова, навколо Генплану дуже багато зайвого галасу та провокацій від тих, хто "кілька років лінувався системно вивчити документ".

"Не дивлячись на те, що проект Генплану значний час оприлюднений на офіційних сайтах Департаменту містобудування та архітектури та Інституту Генплану, далеко не всі активні кияни з різних причин вивчили документ. Згідно з даними опитування центру Разумкова тільки 1,5% киян проявляють інтерес до Генплану і розуміють взагалі, що це таке", - розповів Резніков.

 

Саме тому, за його словами, стенди з картами Генплану за галузями виставлені на другому поверсі мерії перед Колонною залою.

"Вкотре закликаю всіх небайдужих: приходьте, вивчайте, фотографуйте, готуйте зауваження і питання безпосередньо на Депутатські слухання", - сказав Резніков.

 

Також Резніков наголосив, що Генплан не узаконює ніякі землевідведення, тому що це – питання зонінгу.

"Генплан не займається внутрішньо квартальними забудовами. Він тільки може сказати, що ось тут висотність споруд не повинна перевищувати стільки то метрів. Генплан говорить про те, скільки шкіл, садочків, лікарень житла та іншого має бути в тому чи іншому районі", - пояснив секретар Київради.

За словами Олексія Резнікова, після депутатських слухань вже буде вирішено питання щодо винесення Генерального плану на голосування Київраді.

Депутатські слухання щодо Генплану відбудуться 27 серпня о 10:00.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ