Міліція розслідує 42 кримінальні провадження щодо будівництв у Києві



Фото з facebook Іллі Сагайдака

Київська міліція розслідує 42 кримінальні провадження у сфері будівництва.

Про це повідомляє сайт Головного управління міліції Києва.

"На теперішній час розслідується 42 кримінальні провадження у сфері будівництва. За результатами досудового розслідування 4 особам вже повідомлено про підозру. По двох матеріалах слідчі завершили роботу і направили їх до прокуратури для затвердження обвинувального висновку", - заявили в МВС.

Відзначається, що лише з початку поточного року слідчі підрозділи столичної міліції розпочали 33 кримінальних провадження за правопорушення у сфері будівництва.

"Зокрема, за самоправство – 11, за вчинення шахрайських дій – 10, за самовільне заняття земельних ділянок та за хуліганські дії – по 4, за невиконання рішення суду – 2, та по одному – за підробку документів та по факту заподіяння майнової шкоди шляхом обману", - повідомили у міліції Києва.  

Крім того, правоохоронці проводять перевірку наявності кримінальних проваджень по 721 об’єкту забудови на підставі листа з Департаменту містобудування та архітектури Києва.

Відзначається, що до цього переліку входять об’єкти, які вже проходять по кримінальних провадженнях, а також інші – невеликі – об’єкти: СТО, гаражі, автостоянки, кафе-гриль, прибудови до будинків та інших споруд тощо.

"Слідчі підрозділи київського гарнізону міліції ретельно відпрацьовують кожен об’єкт зі вказаного списку", - запевнили у міліції.

Як відомо, у січні міліція зупинила будівництва житлових комплексів "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східна брама" та "Мозаїка", які здійснюються без дозвільних документів. На самобудах було вилучено будівельну техніку. Однак роботи у "Сосновому бору" тривали.

22 квітня на будівництво житлового комплексу "Сосновий бір", що на вул. Олевській, 15 у Святошинському районі, виїхали представники Генпрокуратури, УБЕП, УБОП, Київської та районної адміністрації.

Тоді ж Святошинська районна державна адміністрація пригнала екскаватор та демонтувала паркан і зарила котлован на незаконному будівництві ЖК "Сосновий Бір", що на вулиці Олевській, 7.

Заступник голови КМДА Павло Рябікін та депутат міськради Олена Єскіна заявляють, що в Києві більше 140 незаконних будівництв. 

Київрада встановила відповідальність для голів департаментів Київської адміністрації, які допустили незаконні забудови в столиці.

У квітні також демонтували незаконне будівництво на вулиці Здолбунівській у Дарницькому районі столиці.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ