Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/55cc5530df008/
Українська правда
Київ

Експерти: Ситуація з підготовкою тепломереж Києва до зими – критична

13.08.2015  11:28

Ситуація з підготовкою житлово-комунального господарства Києва до опалювального сезону є критичною через аварійний стану більшості тепломереж столиці.

Про це на прес-конференції в середу заявив президент асоціації "Укртеплокомуненерго" Арсен Блащук, повідомляє УНІАН.

"На сьогоднішній день ситуацію з підготовкою наших комунальних підприємств до проходження опалювального сезону можна назвати критичною. Основна проблема – це зношеність мереж. Близько 70% теплових мереж знаходиться в аварійному стані", – сказав Блащук.

При цьому він зазначив, що наявність достатньої кількості газу в сховищах не означає, що Україна зможе успішно пройти опалювальний сезон.

"Для того, щоб пройти опалювальний сезон, необхідно хоча б трохи відремонтувати теплові мережі", – сказав Блащук.

Експерт також відзначив суттєві проблеми з фінансуванням комунальних підприємств.

"Через нестачу фінансування працівники деяких комунальних підприємств в регіонах протягом трьох місяців не отримують зарплату, через це багато підприємств працює по чотири дні в тиждень. Коштів, навіть на латання труб, немає", - заявив Блащук.

При цьому він нагадав, що, згідно з нормативами, теплові мережі повинні ремонтуватися раз на 20 років, але цього не відбувалося в жодному місті.

Як зазначив присутній на прес-конференції техдиректор "Київенерго" Григорій Саєнко, з 2,6 тисячі теплових мереж столиці, які знаходяться на балансі компанії, більше 60% дійсно зношені, і зараз "Київенерго" проводить аудит і реконструкцію найбільш проблемних ділянок тепломереж столиці.

Як відомо, 6 серпня на головному міському самопливному каналізаційному колекторі сталася велика аварія. Причиною стала зношеність труб. Внаслідок аварії мешканці Оболонського, Подільського та Шевченківського районів Києва у спеку майже дві доби залишалися без води.

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що Дарницька ТЕЦ забезпечена вугіллям на опалювальний сезон, тож у будинках киян буде тепло.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.