За фінмахінації у КП Києва взялась прокуратура: відкрито 46 проваджень


Прокуратура Києва почала 46 кримінальних проваджень за фактами фінансових порушень, виявлених під час аудиту діяльності комунальних підприємств за 2014-2015 роки в Києві.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

"За інформацією департаменту, станом на 1 серпня за матеріалами аудитів в прокуратурі зареєстровані 46 кримінальних проваджень", - йдеться у відповіді на запит.

За інформацією прокуратури Києва за результатами 2 кримінальних проваджень правоохоронці повідомили про підозру 2 чиновникам КП у скоєнні службової халатності при завищенні обсягів та вартості будівельних робіт.

Крім того, за 19 кримінальними провадженнями призначено судові експертизи.

Загалом під час 37 аудитів КП було виявлено фінансових порушень на 578 мільйонів  гривень.

Як відомо, КМДА просить прокуратуру розслідувати 102 факти виявлених під час аудитів комунальних підприємств столиці фінансових порушень.

Київська адміністрація за результатами аудиту фінансово-господарської діяльності КП "Київський метрополітен" за 2013-2014 роки виявила порушення на 26,4 мільйона гривень.

Водночас у КП "Київпастранс" виявлено порушеннь на 311,8 мільйона гривень за період 2013-2014 років.

У лютому столична влада оприлюднила корупційні схеми у КП "Київпастранс", де за 11 років вкрали понад 3 мільярди гривень, і передала відповідні матеріали аудиту правоохоронцям.

З 2001 року посаду гендиректора "Київпастрансу" займав Микола Ламбуцький. У липні 2014 року він подав у відставку. 5 серпня Кличко звільнив Ламбуцького.

1 півріччя 2014 року "Київпастранс" закінчив зі збитком у 142,2 мільйона гривень.

За інформацією ТabloID, Ламбуцький носив годинник, вартістю 15 тисяч доларів.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ