Київ планує збудувати новий каналізаційний колектор до 2017 року



Фото з facebook Petr Panteleev

Київська міська державна адміністрація має намір завершити будівництво нового міського каналізаційного колектора до 2017 року.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Відзначається, що за умови стабільного фінансування ввести новий колектор в експлуатацію можна буде вже у 2017 році.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, на завершення робіт, необхідних у поточному році, потрібно 200 мільйонів гривень, міська влада цього року виділила 40 мільйонів гривень.

"Нам потрібно ще 160 мільйонів гривень. Додаткове фінансування може здійснюватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку через Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. І це треба робити невідкладно", - повідомив Пантелеєв.

Він додав, що на ліквідацію аварійних випадків місто також виділило вже понад 25 мільйонів гривень.  

Як відомо, головний міський самопливний каналізаційний колектор завдовжки 9,2 км, діаметром – 2,7 м був введений в експлуатацію наприкінці 1970-х років.

У 1999 році об’єкт за результатами обстеження був визнаний аварійним і непридатним до експлуатації.

А у 2005 році перша нитка міського каналізаційного колектора в Києві була внесена до Державного реєстру потенційно небезпечних об’єктів державного значення.

У такому технічному стані колектор працює й досі, забезпечуючи відведення більшості стічних вод правобережної частини Києва.

Як відомо, з 6 серпня у зв’язку з проведенням термінових ремонтних робіт на Головному каналізаційному колекторі у мешканців верхніх поверхів багатоповерхових будинків на окремих житлових масивах  Оболонського, Подільського та Шевченківського районів було обмежене водопостачання.

7 серпня у "Київводоканалі" повідомили, що обмеження водопостачання триватиме до 10:00 8 серпня.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ