Жителі Борщагівки скаржаться на "хімічний дим"



Мешканці житлового масиву Борщагівка, що у Святошинському районі столиці, скаржаться на "хімічний сморід" у мікрорайоні.

"Уже пів доби Борщагівка на межі екологічного лиха! Вчора ввечері, почав робити хімічні викиди у повітря Завод що біля вулиці Пшенична (станція трамваю Сім’ї Сосніних) у Святошинському районі міста. Це в 37-градусну спеку", - повідомила Марія Нікіточкіна.

Вона додала, що люди від цього диму не можуть дихати. 

"Багато викликів швидкої. Неможливо відкрити вікна взагалі. Стоїть смог, який смердить хімікатами. Завод і зараз продовжує свої викиди. У людей маленькі діти задихаються. У пенсіонерів серцеві напади і задуха", - обурилась Нікіточкіна.

Шановні журналісти!Прошу термінового поширення!Вже пів доби Борщагівка на межі екологічного лиха!Вчора ввечері, почав...

Posted by Мария Никиточкина on 10 серпня 2015 р.

Весь ранок продовжується знущання над мешканцями - підписала фото Нікіточкіна 

Голова Святошинського району Ілля Сагайдак запевнив "Українську правду. Київ", що з’ясує причини ядучого диму та вирішить проблему місцевих житлі

"Уже відправив запити на екологічну інспекцію і мої співробітники виїхали перевірити інформацію! Я обов'язково доповім!", - пообіцяв Сагайдак.

Водночас, які відзначив заступник начальника управління екології та охорони природних ресурсів КМДА Олексій Король, станом на 10 серпня, за замірами повітря, які проводить Центральна геофізична обсерваторія, рівнів забруднення повітря речовинами оксид вуглецю, діоксид азоту, формальдегідами та пилом перевищено не було.

"Станом на сьогодні, щоб перевірити ці скарги мешканців, ми надіслали термінові звернення до Державної екоінспекції і до Головного управління санепідслужби Києва. Вони виїдуть на цю територію і зроблять додаткові заміри повітря на цій території і ми будемо знати рівень забруднення і його ймовірне джерело", - сказав Король.

Про результати перевірки він пообіцяв повідомити "Українську правду. Київ".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ