Міліція розслідує бійку біля будмайданчика на Голосіївському проспекті



6 серпня близько 20:00 на проспекті Голосіївському біля одного з будівельних майданчиків сталася бійка між охоронцями будівництва, мешканцями прилеглих територій та групою активістів.

Як повідомляє ГУ МВС у Києві, посилені наряди міліції, що виїхали за викликом, втрутилися в ситуацію та поновили громадський порядок.

Станом на 7 серпня міліція з’ясувала, що до мирної акції біля будівництва по проспекту Голосіївському прибули близько 30 чоловік у балаклавах та однакових чорних футболках. Вони почали руйнувати паркан та намагались проникнути на територію будівельного майданчика.

Після прибуття правоохоронців молодики поводились агресивно, кидали каміння та застосовували палиці.

У результаті два співробітники міліції отримали тілесні ушкодження, один правоохоронець госпіталізований із діагнозом закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, забійна рана скроневої ділянки голови.

На даний час інформації про потерпілих з числа цивільного населення до міліції не надходило.

Після сутички затримали двох осіб, один із них при собі мав пристрій для вистрілу гумовими кулями та дозвіл на зброю.

Він розповів, що працює охоронником на зазначеному будівельному майданчику. За його словами, він зробив кілька пострілів у гору, коли молодики почали поводитись агресивно та напали на працівників органів внутрішніх справ.

Другий доставлений до районного управління розповів, що приймав участь у акції разом із іншими не знайомими йому раніше молодиками. Про захід нібито дізнався з інтернету.

У хлопця вилучили 7 балаклав чорного кольору.

Затриманих допитали, встановили їхні особи та відпустили. Слідчі та оперативно-розшукові дії тривають. Встановлюються інші учасники бійки.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Слідчий відділ Голосіївського райуправління столичної міліції розпочав два кримінальні провадження за статтями ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство) та за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Перша стаття карається позбавленням волі на строк до 4 років. Санкція другої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий термін.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ