Кияни за перейменування Московської площі на Деміївську, низка вулиць дискутується



10 серпня завершується громадське обговорення перейменування Московської площі та Московського мосту, а також вулиці Ілліча, бульвару Івана Лепсе та вулиці Пугачова.

Про це повідомили у Департаменті суспільних комунікацій Київської міської держадміністрації.

Протягом двох місяців кияни мали можливість взяти участь в електронному обговоренні на офіційному сайті КМДА і висловити свої зауваження та пропозиції.

За даними КМДА, аналіз результатів голосування на сьогодні вказує на "абсолютну підтримку" перейменування Московської площі на Деміївську: з 1070 учасників обговорення 987 висловилися "за".

Також кияни підтримали перейменування вулиці Пугачова (Шевченківський район) на честь академіка Ромоданова – 73% "за".

За присвоєння Московському мосту ім’я українського інженера Георгія Фукса висловилися 58% тих, хто взяв участь у громадському обговоренні.

Неабиякий суспільний резонанс викликало можливе перейменування вулиці Ілліча в Дарницькому районі на честь В’ячеслава Веремія. Так, більшість підтримує перейменування вулиці Ілліча, але не хоче називати її на честь В’ячеслава Веремія – 59% "проти".

Щодо перейменування бульвару Івана Лепсе (Солом’янський район) на честь голови Київського міськвиконкому в 1979-1990 роках Валентина Згурського думки киян розділилася майже порівну – 507 "за" і 517 "проти".

Громадське обговорення триватиме до 10 серпня. Нині обговорюється перейменування 29 вулиць столиці. Взяти участь у ньому можна на офіційному сайті КМДА у рубриці "Е-МІСТО" – "Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів".

За інформацією Департаменту суспільних комунікацій КМДА, протягом 2014-2015 років рішенням Київської міської ради перейменовано 13 вулиць, назви яких пов’язані з тоталітарним комуністичним режимом.

Стосовно ще 17 вулиць відбулись громадські обговорення, і проекти рішень Київради погоджуються в установленому порядку. Їхнє ухвалення можливе вже на найближчих сесійних засіданнях.

Комісія з питань найменувань рекомендувала повернути історичні назви 10 вулицям у Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах.

Водночас потребують перейменування ще близько 80 вулиць, назви яких пов’язані з діячами та подіями комуністичних часів. Тож київська влада очікує на пропозиції киян.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ