Київська влада має кошти на ремонт 120 ліфтів цього року


Цього року на ремонт та заміну ліфтів у Києві було виділено близько 66 млн грн., за ці кошти у столиці планують відремонтувати близько 120 ліфтів.

Про це сказав заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Олександр Малихін в ефірі ТРК "Київ", повідомляє Київська міська держадміністрація.

На половину об’єктів уже складено дефектні акти, проектно-кошторисну документацію, визначено підрядників, закуповуються необхідні матеріали.

Пріоритетність заміни або ремонту ліфтового обладнання визначається не тільки зверненнями громадян, але й експертною оцінкою, зазначив Малихін.

Зараз у місті Києві діє 21642 ліфти. Із них таких, що експлуатуються до 20 років, – 9100, тих, яким від 20 до 25 років, – 2933, і таких, які експлуатуються вже понад 25 років – 9609.

"Ліфтів, термін експлуатації яких перевищує 25 років, близько третини в місті. Однак усі ліфти, термін експлуатації яких перевищує 25 років, регулярно перевіряються експертами на придатність до використання мешканцями. Тому жоден ліфт, якому понад 25 років, без висновку експерта запущений у роботу не буде", - заявив Малихін.

Він також наголосив, що "у громадян є можливість контролювати діяльність КП "Київбудреконструкція", для цього розроблено спеціальний механізм".

"Від будинку обирається уповноважена особа-мешканець, міська адміністрація надає цій особі посвідчення і повноваження контролю. Тож мешканці можуть не тільки контролювати роботу підрядників – для цього взагалі ніяких дозволів не треба, тільки власна активність, відповідальність та ініціатива – але і відстежувати використання виділених бюджетом міста коштів", - зауважив Малихін.

Він також зазначив, що через крадіжки котушок у ліфтовому господарстві вдаються до встановлення металевих дверей до технічних приміщень, щоб зловмисники не могли потрапити туди, а також встановлення датчиків руху.

Чиновник закликав громадян бути пильними, адже уважність і оперативна реакція на підозрілий шум у під’їзді, звернення до міліції й диспетчерської служби з питань ЖКГ 15-57 або Контактного центру міста Києва 15-51 часом запобігають крадіжкам.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ