"Картка киянина" – електронний документ мешканця міста. Інфографіка



Незабаром кияни перші серед українців зможуть відчути на собі переваги електронного суспільства.

Цифрова медична книга і електронний рецепт, електронні шкільний квиток і щоденник, електронні квитанції ЖКГ, єдиний квиток на культурні заходи та на проїзд у транспорті і, врешті-решт, ID-документ мешканця міста.

"Укрінформ" опублікував інфографіку про перспективи та можливості "Картки киянина".

"Картка киянина". Клікніть, аби збільшити

"Картки киянина" є спільним проектом компанії "УнІТ" та КМДА, що має на меті стати прототипом ID-документу громадянина України.

Функціонал "Картки киянина" має майже необмежений потенціал. Окрім функціонуючого банківського додатку, знижок у театрах, торгівельних мережах та аптеках, картка забезпечує проїзд у метро, в тому числі безкоштовний проїзд усіх пільгових категорій громадян.

Виглядає вона як звичайна пластикова картка, яка має свій банківський рахунок та діє по усій території України і за кордоном. Її також можна використовувати як зарплатну картку.

Водночас, на картці встановлений ідентифікаційний додаток, який підтримує функціонал, пов'язаний із наданням соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг.

Картка є іменною, містить фото власника, тому у разі її втрати вона блокуватиметься.

Сам проект складається з модулів, які охоплюють головні сфери життя громадян. Тобто "Картка киянина" є своєрідним "електронним паспортом" киянина, за допомогою якого він ідентифікується для отримання різноманітних послуг та сервісів, в тому числі і державних.

Згідно з нещодавнім рішенням Київської міської ради, отримати картку може будь-яка особа, яка зареєстрована у столиці чи постійно працює або навчається у Киві, або є зареєстрованим у столиці переселенцем із окупованих територій України та з районів проведення АТО.

"Картка киянина" відкриватиме одразу безліч дверей, наголошують ініціатори.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ