Аукціон на право розміщення автоМАФів пройде 28 серпня


Київська адміністрація оголосила аукціон на право розміщення 229 пересувних кіосків та автокав’ярень на 28 серпня.

Про це повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка.

"Ми виводимо роботу автокав’ярень з тіні і наводимо лад в сфері пересувної торгівлі. Ми завжди декларували чесні і прозорі правила ведення бізнесу в столиці. Підприємці мають платити гроші в бюджет і законно здійснювати торгівлю у відведених для цього місцях. Сьогодні ми знайшли порозуміння з власниками автокав’ярень. Після проведення торгів вони зможуть чесно і легально працювати, а кияни – отримувати безпечний і комфортний сервіс", - зазначив Кличко. 

Відзначається, що сторони домовились утворити робочу групу при департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА щодо доопрацювання відповідної схеми розміщення об’єктів пересувної торгівлі.

До складу робочої групи увійдуть представники громадської організації "Асоціація мобільних кав’ярень".

"Мер і власники автокав’ярень дійшли згоди, що об’єкти пересувної торгівлі не розміщатимуться на Хрещатику та Майдані Незалежності до початку проведення торгів", - йдеться в повідомленні. 

ЯК відомо, 30 липня столичні бізнесмени влаштували акцію протесту, виставивши перед будівлею Київради автокав’ярні та мобільні кав’ярні у вигляді великих равликів.

Так власники пересувних МАФів домагаються, щоб міська влада скасувала своє рішення, яке дало право демонтувати точки пересувної торгівлі. 

Київрада на засіданні 28 травня дозволила демонтувати самовільно розміщені об’єкти пересувної торгівлі, так звані "МАФи на колесах".

Вранці 16 липня кілька десятків власників автомафів і автокав’ярень перекрили рух на вулиці Хрещатик.

Раніше вони погрожували меру Києва масовим безстроковим протестом під мерією.

Після цього КМДА обіцяла призупинити демонтаж пересувних МАФів до проведення відкритих аукціонів на право їх розміщення.

Згодом міська влада затвердила схему з 229 місць, де такі об’єкти можуть стояти.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ