"Агенти змін" вирішили розробити нову навігацію для київського метро



Команда дизайнерів-волонтерів "Агенти змін" вирішили зробити повний редизайн системи навігації у київському метро.

Про це у facebook повідомив керівник проекту Ігор Скляревський.

Редизайн системи навігації – це продовження попередніх проектів: схеми швидкісного транспорту, лінійних схем для вагонів, інформаційних плакатів і безконтактних карток.

Я слоупок и совсем забыл поделиться статьей Yuryy Granovsky о том, как «Агенти змін» уже несколько месяцев работают над ...

Posted by Игорь Скляревский on 29 липня 2015 р.

Активісти відзначають, що три лінії столичного метро – не надто складна система, але і в ній важко орієнтуватися, бо зрозумілої навігації або немає, або вона губиться за численними вивісками і рекламою.

Так навігація в метро виглядає сьогодні. Усі фото medium.com

Вони працюють вже кілька місяців.

"У якості пілотного проекту разом з представниками метрополітену ми вирішили взяти вузол "Хрещатик"  -  "Майдан Незалежності". Ми обрали цей вузол з кількох причин: він найскладніший і сильно завантажений; це "обличчя" Київського метро і Києва в цілому; тут різні типи переходів, виходів, ескалаторів та ін.", - пояснили дизайнери.

 Навігація на станції "Хрещатик"

Вони переконані, що знайшовши рішення для даного вузла, отримають арсенал практично всіх рішень для інших станцій.

"Ми розділилися на команди, спустилися в метро з фотоапаратами та відзняли вузол практично з усіх можливих ракурсів і точок. Ми спостерігали за поведінкою пасажирів у годину пік, визначали труднощі, а також спілкувалися зі співробітниками у всіх ключових точках. Після цього ми виписали всі можливі варіанти використання цього транспортного вузла, яких виявилося близько 30 штук", - розповіли активісти.

Після проходження всіх сценаріїв дизайнери визначилися, в якій точці яка інформація необхідна.

"Дотримуючись цих вимог при формуванні дизайн-рішень, ми задовольнимо кожного пасажира, куди б він не прямував. Звичайно, є ще "ненормальні" і екстраординарні сценарії, а також люди зі специфічними потребами. Але до них ми доберемося пізніше, після опрацювання основи", - розповіли "Агенти змін".

Наразі волонтери займаються пошуком рішень, як усю отриману інформацію узагальнити, спростити і візуалізувати.

Українська правда. Київ 

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ