Кличко: Будівництво на Микільській Слобідці заморожене



Фото forum.domik.ua

Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що на даний момент скандальне будівництво на вулиці Микільсько-Слобідській заморожене.

Про він заявив під час спілкування з громадськими активістами біля конфліктної забудови 28 липня, повідомляє прес-офіс політика.

"На даний момент за моїм наполегливим зверненням до забудовника будівництво тут заморожене. І поки забудовник не надасть відкоригований детальний план розвитку набережної і прилеглого мікрорайону, не обговорить і не погодить його з місцевими мешканцям, будівництва тут не буде!" - наголосив Кличко.

 Фото forum.domik.ua

Він відзначив, що раніше звернувся до столичної прокуратури з тим, щоби правоохоронні органи перевірили дозвільну документацію на будівництво на вулиці Микільсько-Слобідській.

У компанії "Укрбуд" підтвердили, що призупинили будівництво. Але наголосили, що зроблено це, "щоб уникнути політичних спекуляцій".

"Враховуючи, що дана ситуація вже почала активно використовуватися в політичній боротьбі, перетворюючись на чергову передвиборну технологію, прийнято рішення про призупинення робіт", - повідомили у прес-службі компанії.

В "Укрбді" додали, що наразі продовжуватимуть роботи з благоустрою Микільської Слобідки. Зокрема, з оновлення Зони здоров'я, ремонту поліклініки, реконструкції дитячих садків і підготовки шкіл до нового навчального року.  

Як відомо, скандальне будівництво комплексу "Сонячна Рів'єра" на Микільській Слобідці, яке веде Державна будівельна корпорація "Укрбуд" і депутат від "УДАРУ" Максим Микитась, триває уже рік.

Місцеві мешканці неодноразово влаштовували акції протесту на будівництві. 4 лютого люди палили шини. 

А 1 квітня під час протесту проти новобудови правоохоронець отримав поранення. 

23 квітня Кличко попросив прокуратуру перевірити документи на будівництво на Микільській Слобідці.  

Згодом з'ясувалося, що за скандальним будівництвом на Микільській Слобідці стоїть Вадим Столар .

Активісти і місцеві мешканці наголошують: будівництво ведеться з порушеннями. Зокрема, щоб надати легальних форм будівництву в забороненій 100-метровій зоні Дніпра, було створено висновок "Інституту Генерального плану міста Києва" – про те, що насправді це не берег "великої ріки" Дніпро, а лише "середня річка" Десенка, і захисна смуга тут становить тільки 50 метрів.

У Патріаршому соборі, що на вулиці Микільсько-Слобідській, біля якого ведеться скандальне будівництво житлового комплексу, з’явились тріщини.

У квітні Київський апеляційний господарський суд заборонив будівництво на вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі Києва. Однак 9 червня цей же суд скасував цю заборону.  

Наразі, за даними місцевих мешканців, роботи на будівництві тривають.

"Укрбуд" обіцяв провести реконструкцію прибережної зони відпочинку, щоб уникнути конфліктів із громадськістю. 

Також компанія запевнила, що має намір передати землю біля Патріаршого собору у дар церкві і допомогти храму, який після скандальної забудови пішов тріщинами, з ремонтом.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ