У парку "Нивки" приберуть МАФи та зведуть церкву


У Києві буде реконструйовано територію парку "Нивки" – демонтовано МАФи, зведено церкву Київського патріархату, облаштовано місця відпочинку та спорту.

Це визначено детальним планом території ділянки площею 36,5 га, який Київрада затвердила 23 липня, повідомляє прес-служба міськради.

ДТП затверджено в межах вулиць Туполєва, Естонської, Невської, провулку Невського, вулиць Гончарова, Балаклієвської, Щербакової та проспекту Перемоги в Шевченківському районі

Згідно з ним, північна частина кварталу, що складається з територій складського, промислового та науково-виробничого призначення, повністю підлягає реконструкції.

Територію школи №73, яка межує з парком, запропоновано переформувати, з метою надання можливості розмістити тут спортивні майданчики та вивести існуючу водойму за межі ділянки.

Також зазначено, що у кварталі території детального плану, який обмежено вулицею Невською, провулком Невським, вулицею Олександріївською та проспектом Перемоги, знаходиться неосвоєна ділянка під житлову забудову.

ДПТ також передбачає, що висота будинків буде врахована з обмеженнями, прийнятими власником аеродрому Київ/Антонов-1, а з метою дотримання санітарно-захисних зон від промвузла по вул. Академіка Туполєва, нове житлово-громадське будівництво на цій вулиці здійснюватиметься зі створенням захисної смуги із зелених насаджень, шириною не менше 50 метрів.

У Київраді відзначили, що ДПТ пройшов два громадські обговорювання та був узгоджений з мешканцями й профільними комісіями міськради. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ