Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/55b104a7bcd23/
Українська правда
Київ

Вибори до райрад у Києві пройдуть 27 березня

23.07.2015  18:13


Фото galinfo.com.ua

Київрада погодила проведення виборів до районних рад у Києві 27 березня 2016 року.

За прийняття відповідного проекту рішення "Про управління районами в Києві" на засіданні 23 липня проголосував 81 депутат.

Під час обговорення депутат Тетяна Меліхова пропонувала призначити вибори в райради на 25 жовтня 2015 року, посилаючись на прийнятий 14 липня закон про місцеві вибори.

та на постанову Верховної Ради від 17 липня про чергові вибори до райрад у 2015 році.

Водночас секретар Київради Олексій Резніков зауважив, що наразі цей закон ще не вступив у дію, а постанова ВР стосується вже існуючих рад.

"Тому при прийнятті рішення про утворення і призначення виборів в райради Київрада не може керуватися цією постановою", - пояснив Резінков.

Як повідомляє прес-служба міськради, прийнятим рішенням визначена компетенція райрад.

Зокрема, до компетенції райрад належать питання щодо: загальної середньої освіти, позашкільної освіти; охорони здоров'я – амбулаторно-поліклінічної допомоги, стоматології, первинної та профілактичної медико-санітарної допомоги; культури — закладів культури, крім загальнодержавного рівня; молодіжних програм.

А також містобудування і архітектури в частині надання пропозицій до Генплану, пропозицій до ДПТ, проведення громадських обговорень містобудівної документації, погодження Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд.

Крім того, у в сфері ЖКГ до компетенції райрад належатимуть ремонт і експлуатація житлового фонду, озеленення та благоустрій територій, організація місць відпочинку, ремонт та утримання квартальних/міждворових під'їздів та проїздів; організація торгівлі на ринках.

Що стосується комунальної власності, то райради здійснюватимуть лише управління такими об'єктами відповідно до закону.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.