Для відновлення райрад у Києві треба 37 мільйонів – депутат


На відновлення десяти районних рад у Києві потрібно 37 мільйонів гривень на рік, що вдесятеро менше фінансування десяти столичних адміністрацій.

Про це заявляє депутат Київради Олександр Федоренко.

"За орієнтовними розрахунками Департаменту фінансів КМДА, на діяльність райрад з бюджету міста необхідно 37 мільйонів 12,3 тисячі гривень на рік – на рівні чисельності працівників 2010 року (217 осіб). У той же час фінансування столичних адміністрацій, в яких працює  3371 особа, обходиться киянам у 344 мільйони 598,82 тисячі гривень", - сказав депутат. 

Він наголосив, що першим аргументом  міської влади  проти появи райрад було надмірне  бюджетне навантаження та економія.

"Проте, "роздуті" апарати десяти РДА "з’їдають"  у 10 разів більше коштів, ніж райради. Виходить, що кияни власним коштом утримують 3,5 тисяч районних чиновників, які не представляють їхніх інтересів та залежать від АП", - пояснив Федоренко.

Як відомо, проект рішення "Про управління районними радами" був прийнятий за основу на засіданні Київради від 2 червня.

Зі змінами та доповненнями проект внесено до порядку денного засідання Київради 23 липня.

За словами депутата Київради Тетяни Меліхової, провладна більшість Київради проголосує за відновлення райрад лише за умови перенесення дати виборів на 2016 рік.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ