Нардеп: за наказом Кличка тітушки знесли громадські приймальні біля скандальної забудови



Народний депутат Борислав Береза заявляє, що озброєні ножами ті тушки за наказом мера Києва у ніч на 20 липня знесли громадські приймальні нардепа біля скандального будівництва на Микільській Слобідці.

Про це Береза написав у facebook.

"На днях столичний мер на камери пообіцяв зупинити скандальне будівництов на Микільській Слобідці. Слово дав. Але в день свого народження (19 липня – ред.) розпорядився знести депутатські приймальні, що блокували в’їзд важкої техніки на буд майданчик", - написав нардеп.

Береза додав:

"Озброєні ножами тітушки вночі напали на депутатські намети-приймальні і спробували їх знести. Яскрава заявка від кліки Кличка у стилі "обіцяти – не значить женитися". 

Нардеп запевнив, що 20 липня "депутатські приймальні, що постраждали після нічного нальоту", будуть виставлені під станами КМДА на Хрещатику.

"Будемо вести прийом громадян і говорити з Кличком – якщо він ризикне. А тітушки... З ними ми ще не забули, як справитися. Треба буде, то і з йовбаками з КМДА справимося. Будувати не дамо у будь-якому разі", - запевнив Береза.

После вооруженного конфликта в Мукачево и накаляющейся ситуации в Чернигове, мэр Киева, Виталий Кличко, решил не отстава...

Posted by Борислав Береза on 20 липня 2015 р.

Водночас у компанії "Укрбуд" назвали нічний інцидент провокацією і запевнили, що ніяк до нього не причетні.  

"Нічний інцидент, абсолютно невигідний законослухняному забудовнику, дав привід депутатам, що встановили "громадські приймальні", звинуватити будівельників і міську владу в організації цього нападу. При цьому хоч якихось доказів цієї версії, як звичайно, не наводиться", - йдеться в повідомленні "Укрбуду".

У компанії додали, що зацікавлені в тому, щоб правоохоронні органи об'єктивно розібралися в тому, що сталося, зокрема, "розглянувши і версію про провокації".   

Як відомо, скандальне будівництво комплексу "Сонячна Рів'єра" на Микільській Слобідці, яке веде Державна будівельна корпорація "Укрбуд" і депутат від "УДАРУ" Максим Микитась, триває уже рік – в одній з веж вивели десять поверхів.

Місцеві мешканці неодноразово влаштовували акції протесту на будівництві. 4 лютого люди палили шини. 

А 1 квітня під час протесту проти новобудови правоохоронець отримав поранення. 

23 квітня Кличко попросив прокуратуру перевірити документи на будівництво на Микільській Слобідці.  

Згодом з'ясувалося, що за скандальним будівництвом на Микільській Слобідці стоїть Вадим Столар .

Активісти і місцеві мешканці наголошують: будівництво ведеться з порушеннями. Зокрема, щоб надати легальних форм будівництву в забороненій 100-метровій зоні Дніпра, було створено висновок "Інституту Генерального плану міста Києва" – про те, що насправді це не берег "великої ріки" Дніпро, а лише "середня річка" Десенка, і захисна смуга тут становить тільки 50 метрів.

У Патріаршому соборі, що на вулиці Микільсько-Слобідській, біля якого ведеться скандальне будівництво житлового комплексу, з’явились тріщини.

У квітні Київський апеляційний господарський суд заборонив будівництво на вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі Києва. Однак 9 червня цей же суд скасував цю заборону.  

Наразі, за даними місцевих мешканців, роботи на будівництві тривають.

"Укрбуд" обіцяв провести реконструкцію прибережної зони відпочинку, щоб уникнути конфліктів із громадськістю. 

Також компанія запевнила, що має намір передати землю біля Патріаршого собору у дар церкві і допомогти храму, який після скандальної забудови пішов тріщинами, з ремонтом.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ