У гімназії на Печерську через зміну керівництва розгорівся скандал



У КМДА кажуть, що новий директор школи потрапила на робоче місце лише після втручання міліції. Фото з сайту КМДА

Народний депутат Леонід Ємець заявляє, що у столичній гімназії №75 відбулася незаконна заміна директора і захоплення приміщення школи з заміною замків і вахтера.

Про це він написав у facebook.

"Був викликаний виборцями до гімназії №75. Близько сотні батьків пояснили мені, що в якийсь момент вони були поставлені перед фактом, що в них новий директор. Далі в добрих традиціях рейдерства були замінені дверні замки та вахтерка", - написав Ємець.

Він додав, що новий керівник гімназії з батьками учнів спілкувалася недовго.

"Робить вигляд що 100 батьків з "її" школи –  це не її проблема. Зараз з усім розбираємося", - додав Ємець.

На ранок був викликаний виборцями до гімназії номер 75. Близько сотні батьків пояснили мені, що в якись момент вони були...

Posted by Леонід Ємець on 16 липня 2015 р.

У коментарі "Українській правді. Київ" він уточнив, що історія з "захопленням гімназії", за словами батьків, почалася ще кілька днів тому.

"Учора до мене глибоко вночі зателефонували батьки учнів і покликали на збори сьогодні зранку з приводу неправомірної заміни керівництва школи. Про заміну керівництва їм повідомили декілька днів тому.

Ні батьки цю людину не знають, ні педколектив. Директор відразу замінила замки на вхідних дверях, змінила вахтера. Хоча є виконуючий обов’язки, у нього є печатка, і ці речі мають відбуватись у нормальному законну порядку – з актами прийому-передачі печатки і ключів. А це все абсолютно по-рейдерськи проходило", - заявив Ємець.

Нардеп додав, що батьки переконані, що буде значно скорочено і колектив школи і старші класи.

"Сама процедура призначенні директора була з грубими порушеннями", - сказав він.

Ємець додав, що наразі батьки підготували колективне звернення, і він буде звертатись до відповідних органів "з метою перевірки і отримання документів про призначення директора з дотриманням процедури".

"Також відбудеться перевірка діяльності правоохоронними органами", - підсумував Ємець.

Водночас, як повідомили у Київській адміністрації, призначення нового директора відбулося прозоро і законно. А незаконними назвали дії невідомих осіб, які не пускали нового керівника на робоче місце.

"Печерська гімназія № 75 фактично була захоплена невідомими особами, які протягом кількох днів поспіль не пускали до закладу новопризначеного директора, представників столичного Департаменту освіти та Печерської РДА", - заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

За її словами, нового директора обрали за результатами конкурсу 8 липня, її і не хотіли пускати до школи.

"Дякуючи зусиллям столичних правоохоронців, 16 липня директор нарешті зайшла до закладу та зайняла своє робоче місце", – повідомила Старостенко.

Вона додала, що наразі у закладі відбуваються оперативно-слідчі дії та описується майно, щоб з’ясувати, хто блокував роботу гімназії та не допускав новопризначеного директора.

"Міська влада послідовно працюватиме для того, щоб схожих ситуацій більше не повторювалося, а директори навчальних закладів призначалися прозоро та відкрито і не здійснювали жодних корупційних діянь", – запевнила Старостенко.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ