Київенерго: через "Межигір’я" пів Києва може лишитись без світла



Фото elektraua.livejournal.com

Зростання боргу "Межигір'я" за електроенергію та можливе несанкціоноване втручання в роботу підстанції на території резиденції може призвести до відключення світла у більшій частини Києва.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Резиденція "Межигір'я" продовжує безоплатно споживати електроенергію: борг перевищив 11,1 мільйона гривень. А несанкціоноване втручання в роботу устаткування, розташованого на території резиденції може призвести до відключення енергопостачання більшої частини столиці", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" додали, що неодноразово робили спроби провести обстеження енергооб'єктів, розташованих на території "Межигір'я", "проте натрапляли на погрози та опір невідомих озброєних осіб".

Також у компанії наголосили, що неодноразово виступали ініціатором переговорів про погашення боргу, але це питання досі не вирішене через невизначений статус цього об'єкту.

"Споживання продовжується, доступу до електроустаткування на території резиденції у "Київенерго" немає, борг зростає", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що "Київенерго" не має юридичних підстав для укладання договору на електропостачання з громадською організацією "НПУ Межигір'я", бо "ця організація не надала жодних правовстановлюючих документів на об'єкти резиденції".

"На даний час "Київенерго" має договір про постачання електричної енергії з ТОВ "Танталіт". При цьому "Танталіт" відмовляється оплачувати споживання електроенергії після захоплення території резиденції. Позов компанії про погашення заборгованості зараз розглядається в суді", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" запевнили, що постійно інформували про ситуацію, що склалася, Верховну Раду, Кабмін, Фонд держмайна, МВС, Міненерговугілля, НКРЕКП та інші міністерства й відомства.

"Однак дотепер для вирішення цього питання не вжито жодних дієвих заходів і ситуація залишається неврегульованою. Наразі "Київенерго" розглядає можливість розірвання договору з ТОВ "Танталіт" і припинення поставок електроенергії на територію "Межигір'я"", - підсумували в енергокомпанії.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ