Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/55a5fb8233db7/
Українська правда
Київ

Столичні чиновники виписували собі премії по 38 тисяч – депутат. ФОТО

15.07.2015  09:19


Депутат Київради Олександр Вовченко заявляє, що столичні чиновники виписують собі щомісячні премії по 38 тисяч гривень.

Про це він написав у facebook.

"На порталі київської влади, на сторінці кожного департаменту можна подивитися, як бідні чиновники перебиваються за 2-3 тисячі гривень. (Але – ред.) на відміну від зарплат і надбавок, премії не лімітовані. Премія або матеріальна допомога може навіть в 10 разів перевищувати посадовий оклад", - написав депутат.

Він відзначив, що для отримання цієї інформації йому знадобилося півроку, близько 40 депутатських запитів і звернень.  

"Знай, Києве, своїх героїв! Згідно з отриманими документами, абсолютним лідером є Департамент фінансів на чолі з директором Володимиром Репіком. Максимальна премія, яку виписав собі очільник департаменту – 38,7 тисячі гривень за серпень 2014 року. Трохи менше отримали його заступники – від 11 тисяч гривень до 30,7 тисячі гривень кожен", - написав Вовченко.

 

Він наголосив, що в інші місяці теж були премії "і по 10, і по 20 та більше тисяч гривень".

"Тільки уявіть – за 11 місяців директор департаменту фінансів та чотири його заступники отримали премій більш ніж на 0,5 мільйона гривень, а в нас в цей час не вистачало грошей на гемодіаліз для хворих, їх на каталках привозили під час пленарних засідань", - додав Вовченко.

 

Другим за розмірами премій він назвав Департамент комунальної власності. Його директор, щойно прийшовши на посаду, отримав 22,5 тисячі гривень. Додаткові заробітки заступників директора цього департаменту сягали 17, 19 і навіть 23 тисяч гривень на місяць", - написав Вовченко.

Департамент економіки та інвестицій виявився третім за обсягами премій.

"Керівництво департаменту синхронно приймало рішення про своє преміювання: в липні директор і його заступники отримали по 9 тисяч гривень премії, в серпні – 12 тисяч гривень, у грудні – по 18 -19 тисяч гривень", - додав депутат.

Крім того, за його словами, понад 10 тисяч гривень отримували в департаменті містобудування та архітектури, а у Департаменті земельних ресурсів директор отримував максимум 16,5 тисячі гривень премії, а його заступники – і 25,5 тисячі і 27 тисяч гривень.

"Замикає список директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури. В цьому департаменті щомісяця отримували в середньому по 4-5 тисяч гривень, а в грудні 2014 року – в середньому отримали по 10 тисяч гривень до зарплати", - наголосив Вовченко.

 

Він додав, що тенденції до нарахування великих премій збереглися і в 2015 році.

"Я не проти високих зарплат чиновників. Взагалі якісну роботу потрібно мотивувати належним чином. Але, як видно з нашого дослідження, найбільші премії отримували в департаментах-героях корупційних скандалів і тими, хто безпосередньо відповідає за раціональне використання коштів", - підсумував Вовченко.

Столичні чиновники виписували собі премії по 38 тисяч гривеньСьогодні дав прес-конференцію, де презентував шокуючі рез...

Posted by Александр Вовченко on 14 липня 2015 р.

Водночас голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков назвав заяву Вовченка псевдосенсацією і дешевим популізмом перед виборами.

"Прикро, що заступник голови бюджетної комісії просто вводить в оману людей. Середня зарплата керівників департаментів та їх заступників 14-18 тисяч гривень. Цю інформацію легко перевірити, бо вона розміщена на сайті КМДА в розділі "Очищення влади"", - прокоментував Странніков.

Він додав, що у число надбавок до посадового окладу потрапляють надбавки за ранг, вислугу років, за роботу з секретними матеріалами, відпускні та матеріальна допомога до відпускних.

"З урахуванням вище перерахованого в серпні минулого року у директорів департаментів, які йшли у відпустку, вийшла в підсумку значна сума. "Подвійна" премія в грудні – фактично дві премії – за листопад (виплачується у грудні) і за грудень (також виплачується у грудні)", - додав Странніков.

"Окрім того, Вовченко наводить цифри без сплати податків, тобто від них треба відняти ще відсотків 25 різних відрахувань. Таким чином ніхто щомісяця по 38 тисяч преміальних не отримує. Просто виборча кампанія вже почалась і дехто на дешевому популізмі намагається її будувати", - голова бюджетної комісії Київради.

Інфографіка з facebook Вовченка

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.