"Київтранспарксервіс" майже вдвічі збільшить кількість нічних парковок - КМДА


Кияни отримають вдвічі більше цивілізованих автопарковок, зокрема нічних, заявляє директор КП "Київтранспарксервіс" Володимир Першин.

Київрада прийняла зміни до рішення "Про встановлення місцевих податків і зборів у місті Києві та акцизного податку". Згідно з ним 236 земельних ділянок будуть закріплені за комунальним підприємством "Київтранспарксервіс", повідомляє КМДА.

Це допоможе збільшити кількість машиномісць, що закріплені за підприємством, більше ніж на 14,6 тисяч.

"Зроблено величезний крок у справі виведення паркувального бізнесу з тіні. Відтепер кияни отримають вдвічі більше цивілізованих автопарковок, ми зможемо створити більше сотні нових робочих місць, а міський бюджет отримуватиме додатково понад два мільйони гривень щомісяця", - заявив Першин.

"Ми готували й доопрацьовували проект рішення майже три місяці, пройшли усі депутатські комісії. Відтак це рішення – велика перемога усієї громади Києва. Попереду серйозна робота з облаштування та впорядкування нових машиномісць, але ми готові до нових завдань", - розповів директор "Київтранспарксервісу".

Згідно з рішенням, основний акцент буде зроблено на нічних паркувальних майданчиках.

Зараз у Києві існує 6 744 машиномісця на денних паркінгах, та 20 508 – на нічних. До кінця року їхню кількість планується збільшити майже вдвічі.

Це допоможе залучити до міського бюджету на 21,3 мільйона гривень більше, ніж зараз, тобто збільшити прибуток бюджету до 45,4 мільйона гривень на рік, сказано у повідомленні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ