Київ подав 128 позовів за самовільне переобладнання мешканцями системи опалення


У Києві подано 128 позовних заяв за фактами несанкціонованого переобладнання системи опалення у квартирах, що здійснені з порушенням Державних будівельних норм.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інформує сайт Київської міської держадміністрації.

"Ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу серед мешканців щодо негативних наслідків, до яких призводить втручання у роботу системи централізованого опалення. Йдеться про випадки, коли мешканці квартир виносять прилади опалення на лоджії та балкони, встановлюють самостійно циркуляційні насоси тощо", - сказав він.

"Такі випадки фактично розбалансовують загальнобудинкову систему і порушують режим для всіх інших мешканців будинку. У результаті цього маємо випадки, коли в одних квартирах знижуються температурні показники, в інших навпаки – дисбаланс у бік підвищення температури", - сказав Пантелеєв.

"Ми вже подали 128 позовних заяв і маємо за деякими з них рішення суду на користь районних управляючих компаній. Власники квартир, які здійснили несанкціоноване переобладнання, мають власним коштом привести систему опалення квартири в попередній стан, відповідно до проектної документації будинку", - повідомив він.

Загалом, говорить заступник голови КМДА, станом на кінець червня у столиці виявлено понад 1100 подібних порушень, у результаті чого власникам квартир було вручено приписи.

"Ми неодмінно проводимо комунікаційну роботу з людьми, попереджаємо їх про те, що від такої самодіяльності страждають мешканці всього будинку, спонукаємо добровільно виправити ситуацію. Якщо ж такі методи не дають результату – направляємо справи до суду", - запевнив Пантелеєв.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ