Кличко пояснив, чому нова поліція не братиме хабарів



Фото Дмитра Ларіна

Нові столичні патрульні не братимуть хабарів, бо мають достатньо високу зарплату та соцзахист.

Про це заявив  мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.   

"Нові поліцейські мають гідну заробітну плату, соціальний захист, сучасну екіпіровку. Конкурс складав 25 осіб на одне місце. І сподіваюся, що вони не ризикуватимуть брати хабарі – бо це поставить хрест на їх перспективах і майбутньому. Я впевнений, що вони не підведуть", - підкреслив Кличко.

Він додав, що поліція – це команда, нова за філософією і ставленням до роботи.

"Це молоді, освічені, енергійні люди. Я впевнений, що разом зможемо навести лад у місті. Я завжди казав, що зміни починаються з Києва, і ми пишаємося, що Київ є першим містом, де з'явилася нова поліція", - зазначив мер.

Як відомо, 4 липня на Софійській площі нова столична патрульна поліція склала присягу, яку прийняв президент Петро Порошенко, глава уряду Арсеній Яценюк та глава МВС Арсен Аваков. 

На вулиці Києва нові патрулі вийшли о 21.00 4 липня. 

Повна заміна старої міліції на нову триватиме близько півроку. У цей час на вулицях одночасно будуть і даішники і патрульні.

Працівники нової патрульної служби носитимуть на формі пізнавальні знаки поліцейського, амуніцію і навіть нагрудну відеокамеру. Нові патрульні отримуватимуть близько 8-10 тисяч гривень зарплати. 

Охоронятиме порядок у Києві 1916 осіб. Керівником патрульної поліції Києва призначено майора Олександра Фацевича.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ