Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/55967cfb23807/
Українська правда
Київ

Незаконні поверхи над Будинком профспілок знесуть в обмін на землю на Хрещатику. Відео

03.07.2015  15:15


Фото kyiok.com.uа

Київська рада профспілок знесе незаконно надбудовані два поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності в столиці України в обмін на землю на Хрещатику.

Це випливає з меморандуму, підписаного головою Київської міської ради профспілок Валентином Мельником і київським міським головою Віталієм Кличком, повідомляє програма "Схеми" на сайті "Радіо Свобода".

У меморандумі йдеться про те, що Київська міська рада профспілок зобов’язується врегулювати судовий спір з Київрадою і розібрати зайві незаконно надбудовані поверхи над Будівлею профспілок.

А Київрада, в свою чергу, "розгляне можливість збільшення площі зі збереженням існуючої висоти будівлі".

"З меморандуму випливає, що в обмін на занесення забудови місто виділить землю забудовнику і забезпечить ще низку привілеїв для підрядника", - йдеться в сюжеті.

Зокрема, Київрада зобов’язується сприяти розвитку спорту у місті – відводити земельні ділянки під спортивні бази.

Незаконні поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія "Буд Жил-Пром".

Це фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва, а в минулому – фігуранта кримінальних хронік столиці – Івана Балабана.

"Тож, імовірно, стаття меморандуму про відведення землі під спортивні бази стосується саме його Федерації. А зведення двох зайвих поверхів над Будинком профспілок могло бути підготовкою до захоплення землі на Хрещатику", - йдеться в сюжеті.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.