Кличко обіцяє, що русанівські гаражі не забудують без згоди громади



Фото з сайту КМДА

Київрада не розглядатиме земельні і будівельні питання без попереднього обговорення і погодження з громадою.

Про це на засіданні Київради 2 липня заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він запропонував депутатам Київради зняти з розгляду проект рішення "Про детальний план території Лівобережного масиву", щодо якого не проводилося обговорення.

Він пояснив, що до нього звернулася громада, яка при ознайомленні з детальним планом території Лівобережного масиву виявила маніпуляції, які ставлять під загрозу забудови їхню приватну власність.

"На місці ГБК "Русанівський" та "Русанівський-2" були спроектовані торговий центр та будинок, а на вулиці Флоренції, 9 – на зеленій зоні! – офісний центр, які не були погоджені ані з громадою, ані з керівництвом району.

Такі речі тут не пройдуть! І без обговорення і погодження з громадою ми це питання розглядати в сесійній залі ніколи не будемо", – наголосив Кличко.

"Також ми проведемо розслідування, щоб службові особи, причетні до зловживань владою і лобіювання інтересів забудовників, були притягнуті до відповідальності", - запевнив Кличко.

"А до мешканців району хочу звернутися: не піддавайтеся на політичні маніпуляції на цьому питанні, зокрема заклики до перекриття вулиць. Без вашої згоди та громадського обговорення питання детального плану ухвалене не буде", – наголосив мер Києва.

Як відомо, власники більше 700 гаражів у гаражних кооперативах "Русанівський 1" та "Русанівський 2" заявляють, що їхні гаражі хочуть знести заради будівництва житлово-офісного комплексу.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ