Кличко сподівається, що нова міліція допоможе навести лад з МАФами


Мер Києва Віталій Кличко сподівається, що нова поліція, що вийде на вулиці столиці 4 липня, допоможе йому навести лад з незаконними МАФами.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, повідомляє прес-служба політика.  

За словами Кличка, сьогодні складається враження, що правоохоронні органи на місцевому рівні не тільки не допомогають, а й "кришують" незаконні МАФи.

"Ми очікуємо більш ефективної роботи від столичної міліції щодо наведення порядку у Києві, зокрема і в сприянні міській владі в її боротьбі з незаконними МАФами. І покладаємо надії на нову патрульну поліцію, яка найближчим часом з'явиться у столиці", - сказав Кличко.

Він наголосив, що всі незаконні кіоски, які не сплатили пайової участі, "які платять комусь за "кришу", а не до бюджету", працювати не будуть.

"Кіоски, що стоять без дозволів, продають тютюнові та алкогольні вироби біля навчальних закладів або розташовані у червоних зонах – працювати не будуть. Сьогодні йде шалений супротив з боку власників МАФів – палять техніку і погрожують комунальникам. Але незважаючи на це, ми лад наведемо!" – запевнив Кличко.

Як відомо, столичні власники МАФів протестують проти демонтажу їхніх кіосків: вони перекривають вулиці, погрожують комунальникам і обіцяють знищуватикомунальну техніку, яка проводить демонтажі.

Так, ночі 25 червня невідомі спалили евакуатор на Троєщині.

Мер Києва Віталій Кличко закликав міліцію притягти до відповідальності людей, які "кришують" незаконну діяльність МАФів, перешкоджають демонтажу та знищують комунальне майно.

Також мер звернувся до керівництва міліції з проханням звільнити правоохоронців, які  бездіяли при демонтажу МАФів.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ