У Києві оголосили штормове попередження



Фото eveningkiev.com

У зв’язку з активізацією циклону, що рухається до Києва з південного сходу, вранці та вдень 26 червня очікується ускладнення погодних умов.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації з посиланням на Укргідрометцентр.

Так, 26 червня у столиці очікуються сильні грозові дощі і посилення вітру до 15-20 м/с. В області місцями дуже сильні зливи.

Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської адміністрації попереджає про виникнення небезпеки, пов’язаної з погіршенням погоди, та рекомендує в разі посилення вітру за можливості не виходити на вулицю.

Також столичним жителям рекомендують при сильному вітрі щільно закривати всі вікна, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні, квартиру знеструмити, вимкнути газ.

На вулиці під час сильного вітру радять триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев і будівель; за можливості треба сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;.

"Уникайте можливого перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також паркування поруч з ними автотранспорту – зірване вітром гілля може становити велику небезпеку", - наголошують у КМДА.

При падінні дерев чи гілок, травмуванні людей нагадують негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Як відомо, 15 травня внаслідок сильного вітру і падіння тополі на автомобіль загинула дитина, ще одна людина була госпіталізована з важкими травмами.

16 травня на Оболоні на голову пенсіонеру впала гілка тополі, внаслідок чого чоловік згодом помер. 

Пізніше столична влада закликала киян не виходити на вулицю при сильному вітрі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ