Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/558c172727687/
Українська правда
Київ

Кличко просить покарати "кришувальників" МАФів, які палять техніку

25.06.2015  18:08


Фото з сайту ДСНС Києва

Мер Києва Віталій Кличко просить міліцію притягти до відповідальності людей, які "кришують" незаконну діяльність МАФів, перешкоджають демонтажу та знищують комунальне майно.

Про це він завив під час огляду евакуатора, який вночі спалили невідомі, повідомляє сайт політика.

"Усі, хто задіяний у "кришуванні" МАФів та порушує закон, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Я мав розмову з керівництвом столичної міліції щодо того, аби правоохоронці ефективно виконували свої обов’язки, як того очікує громада міста", – сказав Кличко.

Він запевнив, що міська влада не припинить демонтаж незаконно встановлених МАФів.

"Війна з МАФами продовжується. Минулого місяця ми демонтували 300 незаконних кіосків, у червні – вже 350. Щодня працівники благоустрою отримують погрози; бандити, які "кришують" кіоски, тероризують працівників комунального підприємства та підрядників", - обурився Кличко.

 Фото kiev.klichko.org

Він нагадав, що вже звертався з цього приводу до міліції 24 червня.

"Комунальній техніці проколювали колеса, обливали машини бензином та погрожували фізичною розправою працівникам благоустрою. Сьогодні ж вночі підпалили евакуатор, який вивозив демонтовані МАФи", – зазначив Кличко.

Він наголосив, що влада столиці робить все для того, аби малий бізнес у столиці розвивався, але виключно на законних засадах.

"Ті МАФи, які знаходяться у червоних зонах, не мають дозвільних документів, не сплачують пайовий внесок – будуть демонтовані! Компромісів тут не може бути! У нас вистачить сил навести лад у місті. Київ буде містом парків і скверів, а не базарів та МАФів", – наголосив Кличко.

Мер додав, що міська влада перед кожним демонтажем незаконного МАФа попереджає власника про те, що він може самостійно демонтувати свій кіоск, який не має дозвільних документів.

Як відомо, уночі 25 червня невідомі спалили евакуатор на Троєщині.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.