Забудовник Микільської Слобідки обіцяє не знищувати зону здоров’я біля Дніпра



Фото Радіо Свобода

Державна будівельна корпорація "Укрбуд", яка веде скандальне будівництво на вулиці Микільсько-Слобідський, обіцяє провести реконструкцію прибережної зони відпочинку, щоб уникнути конфліктів із громадськістю.

Про це заявив президент корпорації Максим Микитась, повідомляє сайт компанії.

Він підкреслив, що чутки про забудову місця відпочинку киян не відповідають дійсності, а роботи оновлення зони здоров’я уже ведуться.

"Згідно з попереднім планом будівництва, зону здоров’я планували розмістити в іншому місці, але враховуючи ситуацію, і те, що люди звикли саме до цього розташування, уже розпочата реконструкція", - сказав Микитась.

Він додав, що на це "вже витратили 2 мільйони гривень".

"Доступ до зони здоров’я мають усі охочі. Ми хочемо, щоб і прибережною смугою і усією територією користувалась уся Слобідка", - відзначував Микитась.

Він додав, що реконструкція зони здоров’я на передбачає будівництво волейбольного і баскетбольного майданчиків, дитячого містечка і заміну старих снарядів на два десятки нових силових тренажерів.

Микитась відзначив, що забудовник готовий передати обладнання місцевій владі, але зробити це офіційно заважають депутати Київради, які виступають проти будівництва.

Як відомо, "Укрбуд" має намір відремонтувати собор Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви та віддати храму 70 соток своєї території, щоб уникнути конфлікту із громадськістю.

Як відомо, скандальне будівництво комплексу "Сонячна Рів'єра" на Микільській Слобідці триває уже рік – в одній з веж вивели десять поверхів.

Місцеві мешканці неодноразово влаштовували акції протесту на будівництві. 4 лютого люди палили шини. 

А 1 квітня під час протесту проти новобудови правоохоронець отримав поранення. 

23 квітня Кличко попросив прокуратуру перевірити документи на будівництво на Микільській Слобідці, яке веде депутат від "УДАРУ" Максим Микитась. 

Згодом з'ясувалося, що за скандальним будівництвом на Микільській Слобідці стоїть Вадим Столар .

Активісти і місцеві мешканці наголошують: будівництво ведеться з порушеннями. Зокрема, щоб надати легальних форм будівництву в забороненій 100-метровій зоні Дніпра, було створено висновок "Інституту Генерального плану міста Києва" – про те, що насправді це не берег "великої ріки" Дніпро, а лише "середня річка" Десенка, і захисна смуга тут становить тільки 50 метрів.

У Патріаршому соборі, що на вулиці Микільсько-Слобідській, біля якого ведеться скандальне будівництво житлового комплексу, з’явились тріщини.

У квітні Київський апеляційний господарський суд заборонив будівництво на вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі Києва. Однак 9 червня цей же суд скасував цю заборону.  

Наразі, за даними місцевих мешканців, роботи на будівництві тривають.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ