Приватні гаражі на Русанівці хочуть знести заради чергової висотки?



Фото dom.ria.com

Власники більше 700 гаражів у гаражних кооперативах "Русанівський 1" та "Русанівський 2" заявляють, що їхні гаражі хочуть знести заради будівництва житлово-офісного комплексу.

Про це "Українській правді. Київ" розповів один власників гаражів Олексій Тураєв.

Він наголосив, що багатоповерхові гаражі по вулиці Марини Раскової, 52 та 52А займають територію близько 1,6 га, а земля під ними знаходиться у власності кооперативу.

"Гаражний кооператив є власником земельної ділянки, кадастровий номер 8000000000:63:018:0064. З офіційного сайту Київради, нам  стало відомо про підготовку проекту рішення "Про затвердження детального плану території в межах проспекту Возз’єднання, залізниці, проспекту Броварського, Русанівського каналу у Дніпровському районі", - розповів Тураєв.

Він додав, що власники гаражів абсолютно випадково дізналися, що щодо цього питання нібито навіть проходили громадські слухання 3 березня.

"Як так могло статися, що пройшли слухання? Хто на них був? І чи взагалі вони проводились – невідомо. Бо нас – владників гаражів – на них ніхто не запросив. Більше того, ні про які слухання ми не чули, а дізналися уже після їх проведення випадково", - розповів Тураєв.

"Враховуючи, що переважна більшість членів гаражних кооперативів "Русанівський 1" та "Русанівський 2" постійно проживає на Русанівці і нічого не чули про громадські слухання з такого важливого питання, можна обґрунтовано припустити, що матеріали "громадських слухань" були сфальсифіковані", - додав Тураєв.

За його словами, приватні гаражі планують зносити "для проходження швидкісної магістралі "Троєщина-Осокорки" на території вздовж залізниці (біля заводу "Укрпластик") і будівництва багатоповерхових житлово-офісних комплексів.

"Нині Київраді пропонується прийняти рішення про відчуження ПРИВАТНОЇ власності, а безпосередньо власників лобісти цього рішення навіть не найшли можливим поставити до відома", - обурився Тураєв.

Власники гаражів звернулися з листом до міського голови Віталія Кличка, в якому просять зняти з розгляду сесії Київради згаданий проект рішення, а також притягнути до відповідальності осіб, причетних до лобіювання зносу капітальних багатоповерхових гаражів.

Крім того, 25 червня вони готуються пікетувати Київську адміністрацію з вимогою не допустити знищення приватних гаражів заради будівництва нових висоток на цьому місці.

Українська правда. Київ

---

Предлагаем качественные гаражные ворота всех типов. Мы поможем выбрать не только подходящий для вас вид гаражных ворот, но и гарантируем оперативный монтаж в соответствии с  ГОСТом.  Доставка монтаж и обслуживание по Киеву и Украине.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ