Забудовник з Микільської Слобідки хоче відкупитись від церкви 70 сотками землі



Фото з facebook Володимира Тищенка

Президент державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максим Микитась, що веде скандальне будівництво на Микільській Слобідці, заявляє, що має намір передати землю біля Патріаршого собору у дар церкві і допомогти храму з ремонтом.

Про це повідомляє сайт "Укрбуду".

"Перед церквою більше 70 соток нашої землі. Ми готові її передати в дар церкві, щоб була можливість проводити хресний хід", - сказав забудовник.

У той же час Микитась наголосив, що підстав стверджувати, що тріщина на підлозі Патріаршого собору з’явилась у результаті будівництва житлового комплексу, немає.

"Експертиза не проводилась, а технологія будівництва не передбачає динамічних навантажень. Будівництво ведеться за допомогою технології буроін’єкційних свай. Буриться свердловина, тільки потім заливається бетоном, тобто вібрації виключені", - запевнив Микитась.

Він додав, що з метою уникнення подальших спекуляцій на цю тему, "Укрбуд" готовий провести необхідні ремонтні роботи у соборі.

"Ми відремонтуємо, і будемо здійснювати технічний нагляд, а церкві, напевно, краще отримати красиву будівлю і хороших сусідів, замість пустиря і звалища, які були поруч", - підсумував Микитась.

Як відомо, скандальне будівництво комплексу "Сонячна Рів'єра" на Микільській Слобідці триває уже рік – в одній з веж вивели десять поверхів.

Місцеві мешканці неодноразово влаштовували акції протесту на будівництві. 4 лютого люди палили шини. 

А 1 квітня під час протесту проти новобудови правоохоронець отримав поранення. 

23 квітня Кличко попросив прокуратуру перевірити документи на будівництво на Микільській Слобідці, яке веде депутат від "УДАРУ" Максим Микитась. 

Згодом з'ясувалося, що за скандальним будівництвом на Микільській Слобідці стоїть Вадим Столар .

Активісти і місцеві мешканці наголошують: будівництво ведеться з порушеннями. Зокрема, щоб надати легальних форм будівництву в забороненій 100-метровій зоні Дніпра, було створено висновок "Інституту Генерального плану міста Києва" – про те, що насправді це не берег "великої ріки" Дніпро, а лише "середня річка" Десенка, і захисна смуга тут становить тільки 50 метрів.

У Патріаршому соборі, що на вулиці Микільсько-Слобідській, біля якого ведеться скандальне будівництво житлового комплексу, з’явились тріщини.

У квітні Київський апеляційний господарський суд заборонив будівництво на вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі Києва. Однак 9 червня цей же суд скасував цю заборону.  

Наразі, за даними місцевих мешканців, роботи на будівництві тривають.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ