У "Київпастрансі" знайшли порушень на 312 мільйонів



Фото з facebооk-сторінки "Київпастрансу"

Київська адміністрація виявила порушення на 311,8 мільйона гривень у діяльності КП "Київпастранс" за період 2013-2014 років.

Про це свідчать результати аудиту підприємства, опублікованому на сайті столичної влади.

"Встановлено, що діяльність КП "Київпастранс" була непрозорою і тінізованою, що призвело до фактів та ризиків неефективного та неправомірного використання комунального майна, грошових та інших ресурсів, зловживань та значних недоотримань доходів на загальну суму 311,8 мільйона гривень, з них оціночно втрати склали 88,3 мільйона гривень та ризик можливих втрат – 223,5 мільйона гривень", - йдеться у звіті.

Зокрема, встановлено непоодинокі випадки порушення законів про бухгалтерський облік та фінансову звітність, тінізації орендних відносин, порушень обліку основних засобів підприємства, несвоєчасні виплати зарплати, постачання неякісного пального, завищення вартості товарів і послуг тощо.

Крім того, на підприємстві маніпулювали з показниками кількості перевезених пасажирів і відповідно сумою компенсації за пільговий проїзд, що призвело до необ’єктивного завищення суми бюджетного фінансування на 171,7 мільйона гривень.

Також склалася ситуація, коли близько 70% маршрутів (120 одиниць) КП "Київпастранс" дублюються приватними перевізниками, які мають на 23% (295 одиниць) більше транспортних засобів ніж комунальне підприємство, що призводить до недоотримання доходів підприємством.

Як відомо, у травні "Київпастранс" вибрав компанію Grant Thornton для проведення аудиту фінасово-господарської діяльності підприємства.

Вартість послуги становила 215 тисяч гривень.

Як відомо, у лютому столична влада оприлюднила корупційні схеми у КП "Київпастранс", де за 11 років вкрали понад 3 мільярди гривень, і передала відповідні матеріали аудиту правоохоронцям.

З 2001 року посаду гендиректора "Київпастрансу" займав Микола Ламбуцький. У липні 2014 року він подав у відставку. 5 серпня Кличко звільнив Ламбуцького.

1 півріччя 2014 року "Київпастранс" закінчив зі збитком у 142,2 мільйона гривень.

За інформацією ТabloID, Ламбуцький носив годинник, вартістю 15 тисяч доларів.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ