Кличко обіцяє привести велотрек у порядок



Київська адміністрація допоможе місцевим активістам впорядкувати велотрек "Авангард".

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час візиту на велотрек 18 червня, повідомляє прес-служба політика.

Один із активістів громадської організації "Київський велотрек" Олександр Назаренко розповів, що після розчистки території було вивезено більше 200 тонн сміття.

Активісти очистили чашу велотреку і планують відновити пошкодженого під час будівництва сусідньої багатоповерхівки шматок полотна треку.

"Ці роботи проходять за кошти, які надходять на рахунок громадської організації, також допомагає адміністрація Шевченківського району столиці. І ми плануємо завершити перший етап робіт до кінця червня", - розповів Назаренко. 

 

Як відомо, у листопаді минулого року столична влада повернула київський велотрек у власність громади міста. Тоді депутати Київради проголосували за розірвання договору оренди земельної ділянки, на якій розташований велотрек, між Київрадою та підприємством "Велотрек Авангард".

Скандальна історія навколо столичного велотреку тягнеться з 2006-го року, коли цей майданчик продали, незважаючи на протести громадськості.

Поряд побудували висотку, яку вже кілька років не можуть здати в експлуатацію, а на місці чаші велотреку забудовник планував звести офісний центр з підземним паркінгом.

У червні Апеляційний суд прийняв рішення, що велотрек "Авангард" залишиться у державній власності.

Фото kiev.klichko.org.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ