Кличко обіцяє навести лад з газовими заправками. ФОТО



Столична влада наведе лад з газовими заправками, власники яких нехтують вимогами закону та безпекою киян і розміщують потенційно небезпечні об’єкти, де їм заманеться.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи демонтаж незаконних газових заправок.  

"На сьогодні у Києві існує понад 200 незаконно встановлених газових заправок. У них немає жодних дозвільних документів, у тому числі й дозволів Державного комітету України з нагляду за охороною праці. Ми не знаємо, у якому технічному стані перебувають ці заправки та наскільки підготовлений їх персонал", - сказав міський голова.

"Вони розташовані під лініями електропередач, у зонах житлових будинків. Наприклад, на вулиці Азербайджанській поблизу будинків знаходяться чотири газових заправки!" – додав Кличко.

 Демонтаж газової заправки "Барс 2000" на проспекті Перемоги, 47 15 червня. Фото з facebook Віталія Даниленка.

Він відзначив, що 12 червня тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки діяльності АЗС на території столиці ухвалила список з перших 14 заправок, які підлягають знесенню.

У ніч на 13 червня демонтували перші дві заправки на вулиці Саперно-Слобідській у Голосіївському районі.  

Демонтаж газової заправки "Барс 2000" на проспекті Перемоги, 47 15 червня. Фото з facebook Віталія Даниленка

15 червня власники самі демонтували заправку біля Шулявського шляхопроводу.  

Кличко нагадав, що вимогами щодо розміщення газових заправок займається Державна архітектурно-будівельна інспекція, яка визначає місця їх розташування.

Щоб відкрити газову заправку, потрібно звернутися до ДАБІ за дозволом та зібрати великий пакет документів, необхідний для такої діяльності.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ