Наливайченко: діяльність БРСМ "кришував" екс-заступник Яреми Даниленко


Голова СБУ Валентин Наливайченко стверджує, що незаконну діяльність компанії "БРСМ-Нафта", яка, за його словами призвела до пожежі на нафтобазі під Києвом, покривав екс-заступник генпрокурора Віталія Яреми Анатолій Даниленко.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Заступник генерального прокурора, який у жовтні "кришував" і фактично сприяв злочинній діяльності, є фігурантом цього кримінального провадження. Я називаю це прізвище, це громадянин України, 1963 р. н., його прізвище Даниленко", – сказав він журналістам перед допитом в ГСУ Генпрокуратури 15 червня у Києві.

Він додав, що має намір 16 червня прибути у Генпрокуратуру зі спец-підрозділом "Альфа" для отримання дозволу на затримання Даниленка і доставку його на допит.

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури – затримайте цю людину, і ми не віддамо провадження ... щодо цієї нафтобази (мова йде про кримінальне провадження за статтею "екоцид" – ред.). Ми вимагаємо рішучих дій, та завтра в цей час я знову буду тут. Я приїду разом зі спецпідрозділом "Альфа" для отримання дозволу на затримання і доставку на допит фігуранта справи", – сказав Наливайченко.

Як відомо, Наливайченко заявляв про підозру екс-заступнику генпрокурора ще 14 червня, але не називав прізвища.

Навколо заступника Яреми Анатолія Даниленка розгорівся скандал щодо присвоєння 140 га державних водойм та його великого бізнесу восени минулого року. Його звільнили з ГПУ у лютому разом з Яремою у лютому цього року. 

Українська правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ