Пальне з нафтобази "БРСМ" перекачують на базу КЛO. Досі горить один резервуар. ФОТО



Станом на 8:00 15 червня рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій перекачали пальне з двох резервуарів ємністю по 900 куб. м нафтобази "БРСМ" до резервуарів нафтобази КЛО.

Всього перекачано більше 2000 куб, повідомляє сайт ДСНС.

На нафтобазі триває фітілювання з верхнього дихального клапану та в нижній частині одного резервуару з бензином об’ємом 900 куб. м.

Проводиться спостереження та контроль за вигоранням пального.

"Загрози вибуху та загорання немає. З вцілілих  4 резервуарів з дизельним пальним викачано більше 2 000 куб. м., наразі залишається ще близько 2 000 куб.м. пального. Також, підрозділи ДСНС України здійснюють посипання паливно-мастильних плям сорбентом", – йдеться в повідомленні.

 

На місці пожежі зосереджено 43 одиниць техніки та 130 чоловік особового складу. Територію охороняють 70 чоловік особового складу Національної гвардії.

 

Як відомо, пожежа на нафтобазі у Васильківському районі розпочалася увечері 8 червня.

Вогонь гасять вже сьому добу.

Відомо, про 5 загиблих внаслідок пожежі. Двоє з них – рятувальники Київського гарнізону. 

10 постраждалих від пожежі перебувають у лікарнях Києва, вони мають опіки від 10 до 96% площі тіла, киян просять здати кров.

Сім'ям загиблих у пожежі на нафтобазі обіцяють виплатити по 200 тисяч гривень.

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що нафтобаза була побудована незаконно і що на ній могли незаконно виготовляти і зберігати фальсифіковані підакцизнінафтопродукти, зокрема, бензин.

Слідство розглядає як одну з основних версію про те, що власники нафтобази "БРСМ-Нафта" самі могли влаштувати підпал, аби приховати порушення.

Водночас "БРСМ" каже, що нафтобазу підірвали і дає мільйон за замовника.

Палаюча нафтобаза належить мережі АЗК "БРСМ-нафта", яку пов’язують із Едуардом Ставицьким.

Фото з сайту ДСНС.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ