До кінця вересня у Києві має з’явитися "соціальне таксі"


З червня у Києві планують переобладнати 4 одиниці рухомого складу у транспорт соціального призначення – таксі для людей з обмеженими можливостями.

Йдеться про транспортні засоби різної місткості: Iveco, Богдан, МАЗ та Neoplan, йдеться у повідомленні на сайті КМДА.

Першим - до липня - переобладнають Iveco 35-10, ще три автобуси заплановано переобладнати до кінця вересня поточного року.

Частина транспортних засобів буде обладнана гідравлічними підйомниками, а частина – низьким рівнем підлоги та пандусами.

Увесь рухомий склад матиме місця для розташування інвалідних візків, додаткове освітлення та поручні, встановлені крісла підвищеного комфорту для супроводжуючих осіб.

"Соціальне таксі" має допомогти у вирішенні проблеми швидкого та комфортного  переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями до медичних, соціальних закладів та переміщенню містом.

Його також можна буде використовувати для перевезення поранених з лікарень, транспортування пара-спортивних команд та ін.

Як відомо, зараз є доступною інформація про рухомий склад, що працює на маршрутах громадського наземного транспорту, який пристосований для перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю.

Дізнатись про прибуття на зупинку рухомого складу, який пристосований для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями можна на сайті КП "Київпастранс" у розділі Транспорт ONLINE та сайті EasyWay.

Такий рухомий склад позначається спеціальною піктограмою.

Наразі на маршрутах громадського наземного транспорту міста Києва, які обслуговує комунальне підприємство "Київпастранс" працює 994 одиниць рухомого складу, які мають низький рівень підлоги і пристосовані для осіб з обмеженими фізичними можливостями та жінок з дитячими візками, з них – 550 автобусів, 413 тролейбусів та 30 трамваїв.

Крім того, 608 рухомих одиниць обладнані пандусами, з них 339 тролейбусів, 275 автобусів та  9 трамваїв.

Українська правда. Життя

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ