Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/557ae2be0bd20/
Українська правда
Київ

Під КМДА влаштували парад "крутих авто" – мітингують власники МАФів. ФОТО

12.06.2015  16:46


12 червня під Київською адміністрацією проходить акція протесту проти демонтажу кіосків на території столичного метрополітену.

Як повідомляє сайт столичної міліції, в обідню пору близько 100 власників МАФів та автомобілісти частково перекрили рух транспорту по вулиці Хрещатик.

Декілька десятків машин зайняли дві смуги проїжджої частини у бік Бессарабської площі. Рух Хрещатиком був обмежений до 16:00. Після 16:00 автомобілісти роз’їхалися, сам мітинг під стінами КМДА триває.

Водночас депутат Київради Владислав Михайленко виклав у соцмережу facebook фото автомобілів, що блокували рух.

""Бумери", "Крузаки", "Рейнджи"... Сходка "блатних" з 90-х?!  Ні! Бідні підприємці приїхали захистити свій малий бізнес – ларьки в метро. А то "сімю годувати нічим", - обурився депутат.

 

Водночас, як повідомили "Українській правді. Київ" у столичній підземці, наразі у метрополітені тривають перемовини з підприємцями, що мають кіоски на території метро.

"Досі тривають переговори. Від метро ми пропонуємо альтернативні місця, де люди не порушують правила, не стоятимуть на "червоних лініях", ми продовжуємо договори, де це можливо, також де можна, пропонуємо робити перепланування, щоб торговці стояли за правилами і продовжували працювати, але не несли загрози, наприклад, при евакуації за станції", - розповіла керівник прес-служби Наталя Макогон.

 

Водночас вона наголосила, що власники тих МАФів, які порушують правила – стоять на "червоних лініях" і закривають евакуаційні шляхи – мають звільнити займані місця.

"Таких кіосків сьогодні 63%", - сказала Макогон.

 

Вона додала, що станом на 12 червня вдалося прибрати кіоски на новому виході на станції "Дарниця", безпосередньо на станції "Поштова площа", тривають роботи з очищення від незаконних ларьків станції "Лівобережна".

Як відомо, уночі 10 червня підприємці перекрили рух на проспекті Бажана. Вранці 10 червня на трасі поруч зі станцією метро "Харківська" стояли близько 50 власників кіосків, не даючи машинам проїхати дорогою.    

Вони вимагали зупинити нічний демонтаж кіосків і вимагали, щоб до них приїхав мер Віталій Кличко.

На проспекті Бажана утворився багатокілометровий затор.

Водночас Кличко зазначив, що конфлікт виник через те, що вночі демонтували два незаконні кіоски на станції метро "Харківська".

Міський голова запевнив, що боротьба з незаконними МАФами в Києві триватиме попри перекривання вулиць.  

Рух проспектом Бажана відновили лише близько 17:00.

Кличко заявив, що власники МАФів, які порушують громадський порядок, перекриваючи дороги, повинні відповідати за законом.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.