За пожежу на нафтобазі вже відповідатимуть дві особи



Фото ДСНС

У зв'язку з пожежею на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Васильковом затримано фактичного її керівника Юрія Шквиру, також до відповідальності притягнуть інженера Юрія Южаніна.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, доповідаючи на засіданні уряду 12 червня, повідомляє "Українська правда".

"Уже встановлено, що роботи здійснювалися без дотримання правил безпеки, шляхом змішування бензину різних октанових чисел", - сказав він.

Аваков повідомив, що за місцем проживання декількох керівників цього підприємства проведено обшуки, вилучено документи й речі, які мають значення для розслідування.

"Фактичне керівництво нафтобазою здійснював Шквира Юрій Іванович, який офіційно обіймав посаду заступника ТОВ "Укртрансоіл" до 2009 року. Учора зазначену особу затримали, відповідно до норм кримінально-процесуального кодексу підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 273", - заявив голова МВС.

"Також до кримінальної відповідальності притягається головний інженер товариства з обмеженою відповідальністю "Парком-Транс" Южанін Юрій Аркадійович, який відповідав за безпеку праці й експлуатацію нафтосховища. Ця людина зараз лягла в лікарню й у лікарні з ним спілкуються слідчі й представники прокуратури", - додав Аваков.

Як відомо, вранці 12 червня на нафтобазі горіли три резервуари ємністю 900 кубометрів, один з них вдалось погасити.

Як відомо, пожежа на нафтобазі у Васильківському районі розпочалася увечері 8 червня.

Вогонь безперервно гасять вже четверту добу.

Відомо, про 5 загиблих внаслідок пожежі. Двоє з них – рятувальники Київського гарнізону. 

10 постраждалих від пожежі перебувають у лікарнях Києва, вони мають опіки від 10 до 96% площі тіла, киян просять здати кров.

Сім'ям загиблих у пожежі на нафтобазі обіцяють виплатити по 200 тисяч гривень.

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що нафтобаза була побудована незаконно і що на ній могли незаконно виготовляти і зберігати фальсифіковані підакцизнінафтопродукти, зокрема, бензин.

Слідство розглядає як одну з основних версію про те, що власники нафтобази "БРСМ-Нафта" самі могли влаштувати підпал, аби приховати порушення.

Палаюча нафтобаза належить мережі АЗК "БРСМ-нафта", яку пов’язують із Едуардом Ставицьким.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ