У Києві хочуть демонтувати близько 200 незаконних газових АЗС


У столиці планують демонтувати близько 200 незаконно працюючих газових автозаправних станцій.

Про це на засіданні Київради 11 червня заявив командир Аварійно-рятувальної служби КМДА Роман Ткачук, повідомляє УНІАН.

Він розповів, що при Київраді створена депутатська комісія, яка провела повну оцінку всіх газових заправок.

"Ми чітко знаємо, що на сьогодні, наприклад, в Києві є 380 газових заправок, із яких, як мінімум, 200 не мають жодних дозвільних документів для того, щоб вони там перебували. Виходячи з цього, разом із Департаментом благоустрою розроблена програма з демонтажу цих незаконних газових заправок", - повідомив Ткачук.

Крім того, спільно з Держслужбою з надзвичайних ситуацій міська аварійно-рятувальна служба розпочинає перевірку дотримання норм пожежної безпеки на всіх газових і бензинових АЗС.

"Дана пожежа у Василькові показала, що грубі порушення у питаннях пожежної, техногенної безпеки призводять до того, що ми заплатили життями чотирьох рятувальників", - наголосив Ткачук.

Він додав, що нафтобаза, яка горить у Васильківському районі, не була оснащена автоматичними засобами пожежогасіння, ємності були розташовані на відстані 15-20 метрів і не були "обваловані".

"Будь-які витікання з них призводили б до займання сусідньої ємності, й це призводило до руйнування цього "карткового будиночка"", - відзначив Ткачук.

"Виходячи з цього, з ГУ ДСНС ми починаємо жорстку програму з контролю за діяльністю бензинових, газових заправок. Усі незаконно встановлені газові заправки будуть демонтовані", - підсумував Ткачук.

Як відомо, пожежа на нафтобазі у Васильківському районі розпочалася увечері 8 червня.

Вогонь безперервно гасять вже третю добу.

Раніше повідомлялося про, як мінімум 4 загиблих внаслідок пожежі. Двоє з них – рятувальники Київського гарнізону. 

10 постраждалих від пожежі перебувають у лікарнях Києва, вони мають опіки від 10 до 96% площі тіла, киян просять здати кров.

Станом на 8:30 11 червня горіли 1 ємність з пальним об’ємом 900 куб м. та 13 ємностей об’ємом 50 куб.м.

Вранці 11 червня на нафтобазі у селі Крячки Київської області вибухнули дві ємності з нафтопродуктами.

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що нафтобаза була побудована незаконно і що на ній могли незаконно виготовляти і зберігати фальсифіковані підакцизнінафтопродукти, зокрема, бензин.

Палаюча нафтобаза належить мережі АЗК "БРСМ-нафта", яку пов’язують із Едуардом Ставицьким.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ