Нафтобаза, що горить під Києвом, була побудована незаконно – МВС



Фото з facebook ДСНС

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що нафтобаза у селі Крячки Васильківського району, де сталася масштабна пожежа, була побудована незаконно.

Про це повідомляє сайт МВС з посиланням на перші результати досудового слідства.

"Комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафти і нафтопродуктів, що належить компанії "БРСМ-Нафта" був побудований без оформлення дозвільних документів і не вводився в експлуатацію належним чином", - йдеться в  повідомленні.

У МВС також наголосили, що це "може свідчити про незаконне виготовлення і зберігання протягом тривалого часу фальсифікованих підакцизних нафтопродуктів, серед яких – бензин".

Слідство проводиться за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 273 КК України "Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах", що призвело до тяжких наслідків і загибелі людей.  

На даний час слідством проводяться першочергові (у тому числі розшукові) заходи щодо встановлення всіх обставин скоєння злочину та причетних осіб, підсумували в МВС.

Як відомо, пожежа на нафтобазі у Васильківському районі розпочалася увечері 8 червня. Вогонь безперервно гасять вже дві доби.

Відомо про, як мінімум 4 загиблих внаслідок пожежі.

10 постраждалих від пожежі перебувають у лікарнях Києва, вони мають опіки від 10 до 96% площі тіла, киян просять здати кров.

Вранці 10 червня на нафтобазі в селі Крячки Васильківського району Київської області знову прогримів вибух.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ