"Київтранспарксервіс" пояснив, чому проїзд на Труханів острів коштує 50 гривень



Фото з facebook Borislav Bereza

У Києві введено плату за проїзд на Труханів острів з метою забезпечення порядку в рекреаційній зоні.

Про це у facebook написав директор КП "Київтранспарксервіс" Володимир Першин.

"Ми робимо все, щоб навести лад з доступом на Труханів. Щоб повз велосипедистів не проносилися машини (при обмеженні руху 20 км/год), щоб острів став комфортною зоною відпочинку для киян", – написав він.

Першин додав, що платний проїзд автотранспорту на Труханів з 9 травня до 30 вересня діє останні кілька років і запевнив, що цього року підприємство належним чином організувало і утримує контрольно-пропускний пункт.

"Поставлені два шлагбауми, підвели електрику, встановили біотуалети, організували автостоянку. На якій сьогодні машину можна залишити безкоштовно! 6 співробітників цілодобово чергують на пункті пропуску", - написав директор КП.

Він також нагадав, островом організований безкоштовний проїзд на маршрутках.

"50 гривень сьогодні платять тільки ті, хто не хоче залишати своє авто на парковці й їхати маршруткою. Усі вони отримують касовий чек. На пункті пропуску встановлений касовий апарат, у полі зору двох відеокамер", - написав Першин.

За його словами, наразі "Київтранспарксервіс" закінчує складати списки тих, хто мав і має право безкоштовного проїзду на Труханів острів.

"Це мешканці, співробітники баз, які знаходяться на остові, спортсмени, що там тренуються, обслуговуючий персонал, технологічний транспорт. Заявок отримали на понад півтори тисячі авто. Найближчими днями ті, хто має право безкоштовного проїзду, отримають магнітні картки, за якими заїжджатимуть на острів", - пояснив Першин.

"Коли запрацює в’їзд за магнітними картками, через шлагбаум інші автомобілі не заїжджатимуть. Машину треба буде залишати на парковці. Коштуватиме вона 5 гривень за годину", - додав він.

Першин відзначив, що отримані кошти підуть на утримання пропускного пункту (за спожиту електроенергію, оренду та обслуговування біотуалетів тощо), оплату співробітників, оплату маршруток, які курсують по острову за договором з "Київпастрансом" (близько 3 тисячі гривень щодня).

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ