Столичним жителям радять побільше пити і частіше митися



Фото mama.ua

Мешканцям столиці та області рекомендують збільшити вживання рідини, обмежити фізичні навантаження на перебування на вулиці у зв’язку з пожежею на нафтобазі на Київщині.

Про це повідомляє сайт Головного управління держсанепідслужби у Києві.

"При підвищеній задимленості атмосферного повітря, викликаної пожежами, слід приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які обмежують надходження в організм шкідливих хімічних речовин", - йдеться в повідомленні.

Так, киянам та жителям області рекомендують:

1. Уникати тривалого перебування на повітрі рано вранці та у найспекотніший час доби. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.

2. Обмежити відкривання вікон, особливо вночі і рано вранці. При відкритті завішувати їх зволоженою тканиною і періодично її змінюва.

Закривайте вікна. Фото bkvika.ru

3. Користуватися в побуті та на роботі системами кондиціонування та очищення повітря.

4. Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.

Проводьте вологе прибирання. Фото kabanchik.com.ua

5. Обмежити фізичне навантаження.

6. Уникати вживання алкогольних напоїв та пива, виключити куріння.

7. При посиленні запаху диму рекомендується надягати захисні маски, які слід зволожувати, а віконні та дверні прорізи ізолювати вологою тканиною.

Одягайте маску. Фото zerno-ros.ru

8. Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочнокислі напої, (знежирене молоко, молочна сироватка), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі. Виключити газовані напої.

Пийте багато води і кисломолочних продуктів. Фото perm.sp-zakupka.ru

9. Виключити з харчування жирну їжу, вживати легкозасвоювану, багату вітамінами і мінеральними речовинами їжу, віддавати перевагу овочам і фруктам.

10. Кілька разів на день приймати душ. Промивати ніс і горло.

Часто приймайте душ. Фото womanway.com.ua 

11. Для осіб, які страждають серцево-судинними захворюваннями пропонується  вимірювати артеріальний тиск не менше 2 разів на день, при стійкій артеріальній гіпертензії – звернутися до лікаря.

12. У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (появі ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.

За потреби зверніться до лікаря. Фото kaliningrad.biglion.ru


Також мешканців просять обмежити поїздки на особистому транспорті, який дає значний внесок у забруднення атмосферного повітря населених місць.

При дуже сильному задимленні атмосферного повітря рекомендується по можливості виїхати з населеного пункту, який піддався задимленню, або обмежити час перебування в ньому. 

Як відомо, увечері 9 червня вміст шкідливих речовин в повітрі Києва перевищив допустимі норми. 

Пожежа на нафтобазі у Васильківському районі розпочалася увечері 8 червня. Вогонь безперервно гасять вже другу добу.

Відомо про, як мінімум 4 загиблих внаслідок пожежі.

10 постраждалих від пожежі перебувають у лікарнях Києва, вони мають опіки від 10 до 96% площі тіла, киян просять здати кров.

Вранці 10 червня на нафтобазі в селі Крячки Васильківського району Київської області знову прогримів вибух.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ